Home » Știință » Oamenii de știință de la NASA au creat un nou mesaj pentru extratereștri

Oamenii de știință de la NASA au creat un nou mesaj pentru extratereștri

Publicat: 05.04.2022

Nu este prima dată când este realizat un mesaj pentru extratereștri, oamenii de știință o fac încă din 1974. Însă, din câte știm, extratereștrii încă nu s-au obosit să ne răspundă.

Dar omenirea nu s-a dat bătută. Acum cercetătorii au creat un nou mesaj pentru extratereștri pe care să-l trimită dincolo de planeta noastră, către orice ființă inteligentă care ar putea exista acolo.

Un studiu (care nu a fost încă evaluat inter pares) conținând acest mesaj a fost publicat în luna martie în baza de date ArXiv.

Numit Beacon in the Galaxy (BITG), mesajul a fost conceput de cercetătorul Jonathan Jiang și colegii săi de la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Ce conține noul mesaj pentru extratereștri?

„Un mesaj actualizat, codificat binar, a fost dezvoltat pentru transmiterea către inteligențe extraterestre din galaxia Calea Lactee. Mesajul propus include concepte matematice și fizice de bază pentru a stabili un mijloc universal de comunicare”, au scris autorii studiului.

Include, de asemenea, un mic și drăguț desen cu două ființe umane, completat cu o lecție de anatomie, precum și detalii despre ADN, tabelul periodic și o invitație de a răspunde.

Dacă ai avea ocazia să discuți cu extratereștrii, ce le-ai spune? Ai încerca să te împrietenești cu ei sau să te ascunzi de frică? Se pare că oamenii de știință se gândesc și ei la aceleași întrebări, potrivit Sheri Wells-Jensen, profesor asociat la Universitatea de Stat Bowling Green și expert în mesaje interstelare. Este greu de stabilit ce anume să se trimită în Univers, scrie Futurism.

Cum ar trebui să comunicăm cu extratereștrii?

„Nu trăiesc cu frica unei hoarde invadatoare, dar alți oameni o au. Și doar pentru că eu nu le împărtășesc frica, asta nu face preocupările lor irelevante. Este responsabilitatea noastră să avem asta în vedere și să ținem cont de părerea a cât mai mulți oameni posibil”, a spus Wells-Jenson despre comunicarea intergalactică.

Așteptarea unui răspuns ar putea părea degeaba, ca și pregătirea pentru o invazie extraterestră, dar în trecut am detectat semnale radio din spațiul adânc care au ridicat suspiciuni, cel puțin inițial, că ar putea fi trimise de o civilizație inteligentă. Unii oameni de știință au speculat chiar că extratereștrii ar putea comunica doar prin intermediul luminii stelare.

Este imposibil de spus cum ar putea reacționa o anumită formă de viață la oricare dintre mesajele Pământului, dar să sperăm că ei iau această invitație de a răspunde ca pe un apel la comunicare, nu o vizită directă.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii vor să descopere viața extraterestră „așa cum nu o cunoaștem”

Jupiter emite raze X foarte puternice. De ce nu au mai putut fi văzute până acum?

Soarele nostru ar fi avut „un geamăn malefic” numit Nemesis

O gaură neagră rară, „o verigă lipsă” din evoluția acestor bestii, a fost găsită în galaxia Andromeda

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase