Home » Știință » Un robot a rupt degetul unui copil, în timpul unui campionat de șah. „Asta nu este bine”

Un robot a rupt degetul unui copil, în timpul unui campionat de șah. „Asta nu este bine”

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.07.2022

Un robot care juca trei partide de șah în același timp a rupt degetul unui copil de șapte ani, în cadrul unui campionat care s-a sfârșit recent.

O publicație din Rusia a publicat imagini cu momentul pe canalul său de Telegram și a relatat că băiatul a suferit o fractură dar în rest este bine. Internauții au preluat rapid filmarea și au publicat-o pe rețelele de socializare pentru a fi vizionată de întreaga lume.

Potrivit presei, robotul „a stâlcit” degetul băiatului, însă este posibil ca aceasta să fie o traducere eronată sau ușor interpretabilă.

În filmare se poate vedea cum robotul și-a așezat propriul „deget” sau o altă piesă de șah peste mâna băiatului, de parcă ar fi fost confuz.

„Robotul a rupt degetul copilului. Asta nu este bine”

Băiatul a reușit să termine campionatul, după ce medicii i-au pus un ghips, însă părinții lui ar putea deschide un proces în instanță. Pentru moment, autoritățile cred că a fost vorba despre un accident.

Robotul a rupt degetul copilului. Asta nu este bine. Robotul a fost închiriat de noi, a fost expus în multe locuri, pentru mult timp, alături de specialiști. Aparent, operatorii l-au trecut cu vederea. Copilul a făcut o mișcare și apoi trebuie acordat timp suficient astfel încât robotul să răspundă, însă băiatul s-a grăbit, astfel că robotul l-a apucat. Nu avem ce face cu robotul”, a explicat Sergey Lazarev, președintele Federației Ruse de Șah.

Se pare că, cel mai probabil, robotul a devenit confuz

Sergey Smagin, director adjunct al federației, a declarat jurnaliștilor ruși că aceasta a fost prima oară, din câte își poate aminti, când un robot rupe degetul cuiva.

Se pare că, cel mai probabil, robotul a devenit confuz în timp ce juca împotriva mai multor adversari și a încercat să facă o mișcare într-un moment greșit.

Putem doar să răsuflăm ușurați că nu avem de-a face cu un robot de șah violent în același timp în care un sistem de inteligență artificială al Google „a prins viață” (sau cel puțin a fost acuzat pe nedrept). Cine știe ce s-ar întâmpla dacă două astfel de sisteme și-ar uni forțele.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Inteligența artificială a învins opt campioni mondiali la bridge

Brațele robotice, parte a corpului uman? Rezultatele uimitoare de la un experiment recent

O problemă de șah veche de 150 de ani, rezolvată de un matematician de la Harvard

Garry Kasparov, campion mondial la șah și critic vocal al lui Vladimir Putin

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase