Un om de știință de la NASA este optimist în legătură cu explorarea umană

09 09. 2022, 13:00

Nu există nicio îndoială că Alan Stern, omul de știință care conduce misiunea New Horizons a NASA spre Pluto și Centura Kuiper, nu poate pretinde că a fost cu adevărat peste tot – de la adâncurile oceanului până în adâncurile spațiului.

Stern a scris despre vizita sa recentă la epava în descompunere a Titanicului, oferindu-ne câteva indicii despre cum ar putea arăta explorarea umană în curând.

„Explorarea este cu adevărat o trăsătură definitorie a speciei noastre”, a scris Stern, citat de Futurism. „Privind în viitor, explorarea oceanelor și a spațiului este pe cale să se accelereze dramatic”.

„Explorarea oceanelor și a spațiului va accelera”

Datorită firmelor de explorare comercială precum Virgin Galagtic și Oceangate, compania privată care a organizat vizita lui la Titanic, Stern crede că omenirea este pe cale să vadă mai mult din lumea noastră decât oricând.

În timp ce spune că încă se așteaptă ca NASA și alte agenții guvernamentale să fie pionieri în cercetare și misiuni științifice, Stern prezice că unități comerciale de toate dimensiunile vor dezvolta, prețurile vor scădea în timp și vor democratiza explorarea.

„Ar trebui să ne așteptăm la noi beneficii economice, sociale și științifice”

„Cel mai probabil, asistăm acum la primele zile ale unei ere fără precedent de explorare umană, atât pe fundul oceanului, cât și în adâncurile spațiului”, a scris Stern. „Ar trebui să ne așteptăm la noi beneficii economice, sociale și științifice pe care cu greu ni le putem imagina”.

Dacă cineva are experiența pentru a face această predicție, cu siguranță este Stern. Acesta are un motiv întemeiat să fie optimist în ceea ce privește explorarea umană într-un moment în care, deși explorarea într-un cadru comercial există, nu este accesibilă pentru majoritatea umanității.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Povestea incredibilă a aisbergului care a scufundat Titanicul

Sonda New Horizons a ajuns, cu succes, la cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar. Primele imagini transmise către Pământ

NASA a anunțat o nouă încercare de lansare pentru Artemis I

Care a fost cel mai mare ocean care a existat vreodată pe Pământ?