Home » Știință » Navele spațiale extraterestre din Sistemul Solar, atât de multe încât nu pot fi numărate?

Navele spațiale extraterestre din Sistemul Solar, atât de multe încât nu pot fi numărate?

Foto: Shutterstock
Publicat: 31.10.2022

O nouă cercetare pretinde că navele spațiale extraterestre din Sistemul Solar ar putea ajunge la un număr de 4 cvintilioane (1 cvintilion este egal cu 1 milion de trilioane).

Studiul îi aparține lui Avi Loeb, astronom și vânător de extratereștri, de la Harvard, și a fost încărcat în ArXiv.

Studiul, observat de Daily Beast, este o continuare a primei descoperiri a unui obiect interstelar care a vizitat Sistemul nostru Solar, numit „Oumuamua”, în 2017.

Navele spațiale extraterestre s-ar putea ascunde în Sistemul Solar

După toate datele, ‘Oumuamua era un obiect foarte ciudat, oamenii de știință încă nereușind să-i stabilească natura. S-a speculat despre acest obiect că ar avea formă de trabuc și a stârnit o mulțime de dezbateri asupra faptului dacă a fost sau nu un vizitator extraterestru.

Loeb nu spune direct că ‘Oumuamua era extraterestru, dar spune că ar trebui să fim deschiși la această posibilitate. În lumina acestei perspective, el se întreabă practic ceea ce oameni de știință „respectabili” nu ar îndrăzni niciodată: câte posibile obiecte „Oumuamua” ar putea fi în Sistemul nostru Solar care să treacă neobservate?

În primul rând, Loeb și Carson Ezell, un coleg astronom de la Harvard, s-au uitat la câți vizitatori interstelari pe care omenirea i-a observat deja, notează Futurism.

„Putem folosi ratele recente de detectare a obiectelor interstelare și capacitățile cunoscute pentru a estima densitatea obiectelor similare din vecinătatea solară”, au scris astronomii în studiu.

Există ceva șanse să existe nave extraterestre în apropiere

După ‘Oumuamua, încă 3 obiecte interstelare au fost detectate de astronomi, devenind 4 în opt ani. În acest ritm, Loeb și Ezeller au calculat că ar putea exista până la 40 de decilioane (1 decilion înseamnă 1 urmat de 33 de zerouri) de obiecte interstelare în întregul Sistem Solar, inclusiv în zonele aflate la îndemâna instrumentelor noastre.

Acest număr este redus la cifra mai umilă de 4 cvintilioane (un număr cu „doar” 18 zerouri)  atunci când limităm domeniul de aplicare la „zona locuibilă” din apropierea Soarelui, ceea ce este potențial interesant, deoarece, dacă unele dintre acestea sunt nave spațiale extraterestre, ar fi mai ușor de detectat.

Unele dintre teoriile lui Loeb întrec limitele normalului, dar astronomul reușește întotdeauna să aducă în discuție ipoteze interesante.

Chiar dacă majoritatea celor 4 cvintilioane de obiecte interstelare se dovedesc a fi doar bucăți de rocă spațială, ceea ce Loeb admite că este probabil, asta lasă încă destul de mult spațiu pentru ca unele dintre ele să fie navele spațiale extraterestre.

Vă recomandăm să citiți și:

Bacterii antice s-ar putea ascunde sub suprafața planetei Marte

Telescopul Webb dezvăluie o priveliște fantomatică! Stâlpii Creației, „în costum” de Halloween

O fotografie uimitoare cu Pământul și Luna, surprinsă de nava spațială Lucy de la NASA

Descoperire fără precedent pe Marte! Sonda InSight de la NASA a detectat impactul unui meteoroid

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase