Home » Știință » Oamenii de știință propun o misiune care să ajungă din urmă obiectul interstelar ‘Oumuamua

Oamenii de știință propun o misiune care să ajungă din urmă obiectul interstelar ‘Oumuamua

Oamenii de știință propun o misiune care să ajungă din urmă obiectul interstelar ‘Oumuamua
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.01.2022

Obiectul interstelar ‘Oumuamua a fascinat și nedumerit astronomii încă de la descoperirea sa în urmă cu patru ani, iar acum unii savanți abia așteaptă să se apropie de acesta.

Analizarea mai îndeaproape ar putea schimba pentru totdeauna modul în care înțelegem Universul din jurul nostru, argumentează oamenii de știință, aceasta fiind o șansă nemaipomenită având în vedere că rocile precum ‘Oumuamua sunt extrem de rare.

Tocmai de aceea, o echipă de cercetători de la organizația britanică nonprofit Initiative for Interstellar Studies propune să trimitem o navă spațială în jurul Pământului de două ori, apoi Venus, și în final în jurul lui Jupiter pentru a căpăta îndeajuns de mult avânt încât să ajungă din urmă roca neobișnuită.

Întâlnirea cu obiectul ‘Oumuamua în spațiul interstelar

Această operațiune ar face parte din misiunea Project Lyra. După lansarea din 2028, scopul ar fi întâlnirea cu obiectul ‘Oumuamua 26 de ani mai târziu în spațiul interstelar, o sarcină extrem de ambițioasă, dar care are un potențial științific enorm.

Oamenii de știință au propus numeroase ipoteze pentru compoziția obiectului alungit de aproape 200 metri lungime, potrivit Futurism.

„Teoriile care încearcă să explice natura lui 1I/’Oumuamua au inclus un aisberg de hidrogen, aisberg de azot, fragmente dintr-o planetă distrusă, și așa mai departe”, a scris echipa de la Interstellar Studies.

Rocile precum ‘Oumuamua nu ne vizitează prea des

Însă, nu vom ști cu certitudine până când nu vom vedea cu ochii noștri obiectul. Acum este momentul să începem să plănuim misiunea, pentru că rocile precum ‘Oumuamua, care este unică față de alte obiecte interstelare, nu ne vizitează prea des.

„Știm acum că o astfel de misiune, cel puțin în principiu, este realizabilă. Potențialul științific ar fi enorm și ar putea schimba în mod fundamental felul în care înțelegem spațiul și locul nostru în Univers”, a declarat Adam Hibberd, cercetătorul care a dezvoltat software pentru proiect.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Vizitatorii interstelari ar putea dispărea înainte ca omenirea să-i poată descoperi. Iată de ce

Plutoniu interstelar mai vechi decât însăși omenirea, descoperit pe fundul Oceanului Pacific

Câte obiecte interstelare ne vizitează Sistemul Solar în fiecare an

Originile misteriosului vizitator interstelar ‘Oumuamua ar fi fost, în sfârșit, explicate

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase