Home » Știință » Un american cheltuie milioane pentru a inversa procesul de îmbătrânire. Iată cum poți face asta pe gratis!

Un american cheltuie milioane pentru a inversa procesul de îmbătrânire. Iată cum poți face asta pe gratis!

Un american cheltuie milioane pentru a inversa procesul de îmbătrânire. Iată cum poți face asta pe gratis!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.06.2023

Miliardarul american din domeniul tehnologiei Bryan Johnson, în vârstă de 45 de ani, încearcă să inverseze procesul de îmbătrânire. 

Johnson cheltuie două milioane de dolari anual pe un regim antiîmbătrânire și susține că acum îmbătrânește mai încet decât unii copii.

„Ritmul în care corpul meu se degradează din cauza îmbătrânirii este mai mic decât cel al unui copil de zece ani”, a explicat miliardarul, conform Science Alert.

Ce face miliardarul pentru a-și încetini îmbătrânirea?

Multe dintre metodele de inversare a vârstei ale lui Johnson sunt îndoielnice, implică știință dubioasă și au efecte secundare cunoscute.

Johnson a declarat că ține post timp de 23 de ore pe zi. Apoi mănâncă o singură masă pe zi: 2.250 de calorii din alimente bogate în nutrienți, „personalizate” pentru nevoile organismului său.

Mâncatul pe perioade restrânse în timpul zilei poate avea un efect pozitiv asupra modului în care metabolizăm substanțele nutritive, asupra nivelurilor de inflamație, asupra reglării hormonale și asupra sănătății cardiometabolice. Cu toate acestea, un consum alimentar de tip spartan poate afecta modul în care organismul nostru răspunde la zahăr.

Își exfoliază pielea pentru a menține o „strălucire tinerească”

Astfel, sunt necesare studii pe scară largă, pe termen lung, pe oameni, pentru a confirma constatările limitate privind riscurile și beneficiile postului.

Johnson își exfoliază săptămânal pielea cu un acid ușor, pentru a menține o „strălucire tinerească”.

Poate cea mai bizară procedură „de inducere a tinereții” pe care a încercat-o Johnson este aceea de a primi transfuzii de sânge de la fiul său de 17 ani.

Companiile americane de biotehnologie au explorat timp de decenii infuziile de plasmă pentru a aborda bolile legate de vârstă la om. Dar nu există beneficii clinice dovedite.

Efectele secundare ale transfuziilor de sânge includ infecții transmise prin sânge, febră și reacții alergice.

Ce putem face pe gratis ca să îmbătrânim sănătos?

Două dintre metodele antiîmbătrânire recomandate de Johnson sunt obiceiurile zilnice precum fi somnul și exercițiile fizice.

Adulții raportează o calitate mai slabă a somnului și dificultăți în a putea dormi suficient de mult timp pe măsură ce îmbătrânesc. Dormitul prea mult sau prea puțin este asociat cu un risc mai mare de obezitate, boli de inimă și moarte prematură.

Dezvoltarea unei rutine regulate de somn, reducerea timpului petrecut pe telefon și practicarea regulată a exercițiilor fizice pot contribui la ameliorarea problemelor de somn. Mai mult, aceste obiceiuri sunt gratuite!

Mici schimbări contribuie la o îmbătrânire sănătoasă

„De la vârsta mijlocie încolo, cu toții trebuie să facem exerciții fizice în mod regulat, pentru a ne crește masa musculară, densitatea osoasă, forța, rezistența, coordonarea și echilibrul. Unul dintre cele mai mari riscuri de sănătate pentru persoanele în vârstă este căderea. Echilibrul, flexibilitatea, rezistența și antrenamentul de forță pot contribui la reducerea unor astfel de riscuri. Activitatea fizică poate aduce beneficii sociale la persoanele în vârstă dacă este practicată în grup, iar beneficiile pentru sănătatea mintală sunt bine cunoscute”, a explicat Rachael Jefferson-Buchanan, conferențiar în domeniul studiilor de mișcare umană (sănătate și educație fizică) și arte creative, de la Universitatea Charles Sturt din Australia.

Mici schimbări în ceea ce privește somnul, alimentația, (consumând multe legume, fructe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și suficiente proteine) și exercițiile fizice pot contribui la o îmbătrânire sănătoasă, reducând șansele de deces prematur și ajutându-ne să ducem o viață activă și independentă la vârsta a treia, a adăugat specialistul.

Vă mai recomandăm și:

Egiptenii antici sorbeau un lichid misterios ce conținea sânge uman și droguri halucinogene

Un studiu arată că un îndulcitor artificial comun descompune ADN-ul

O creștere alarmantă de abcese cerebrale a fost observată la copii

Doar dieta și exercițiile fizice nu vor reduce obezitatea infantilă

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase