Home » Știință » O femeie ar fi fost lovită de meteorit în timp ce își bea cafeaua

O femeie ar fi fost lovită de meteorit în timp ce își bea cafeaua

Publicat: 19.07.2023

Potrivit ziarului francez Les Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA), o femeie din Franţa a fost lovită de meteorit în timp ce vorbea cu o prietenă la o ceaşcă de cafea.

„Am auzit un sunet puternic venind de pe acoperișul de lângă noi. În secunda ce a urmat, am simțit un șoc pe coaste. Am crezut că este un animal, un liliac!”, a declarat femeia, al cărei nume nu a fost făcut public.

Dacă știrea va fi confirmată, femeia lovită de meteorit ar fi supraviețuitoarea unui eveniment extrem de rar. Potrivit unor calcule, șansele de a fi lovit de un meteor sunt aproximativ egale cu cele de a câștiga la loterie de două ori sau de a da cu banul și de obține același rezultat de 44 de ori la rând.

Asta în ciuda faptului că aproximativ 48,5 tone de material meteoritic ajung pe Pământ în fiecare zi, potrivit NASA, dintre care majoritatea cade în oceane sau în alte zone nepopulate.

Ce a făcut femeia lovită de meteorit cu roca spațială?

După ce obiectul misterios a căzut de pe femeie, ea l-a dus la geologul Thierry Rebmann, care a descoperit că obiectul conținea un amestec de fier și siliciu, ceea ce înseamnă că ar putea fi într-adevăr un meteorit, scrie Futurism.

„Le găsim foarte rar în mediile noastre temperate. Acestea se contopesc cu alte elemente. Pe de altă parte, într-un mediu deșertic le putem găsi mai ușor”, a spus Rebmann pentru DNA.

Un incident extrem de rar

Au existat foarte puține cazuri în care oameni au fost loviți de meteoriți de-a lungul istoriei, deși au existat mai multe persoane care au fost la un pas de a păți asta.

În 1954, o femeie din statul american Alabama a fost lovită de un meteorit de nouă kilograme care s-a prăbușit prin tavan, lăsând o vânătaie serioasă. Incidentul este adesea citat drept singurul exemplu din istorie de confirmare a unei persoane lovită direct de o rocă spațială.

Pe scurt, ar putea fi acesta într-adevăr cel mai recent incident în care o persoană a fost lovită de o stâncă rătăcită care a căzut din spațiu? Este nevoie de mai multe dovezi pentru a afla.

Ce spun astronomii?

Un ziar din Franța a prezentat imagini cu presupusa rocă spațială, care este neagră și are margini ascuțite. Dar tocmai în aceste imagini apar primele probleme cu explicația că ar fi vorba de un meteorit. Jeremie Vaubaillon, astronom la Observatoire de Paris, a explicat că roca din imagine cu siguranță nu este din spațiul cosmic.

„Imaginile arată CLAR că acesta NU este un meteorit! Aceste roci au prea multe colțuri pentru a fi meteoriți. Amintiți-vă că în timpul zborului său în atmosferă, roca inițială se topește din cauza plasmei super-fierbinte din jur”, a declarat Vaubaillon pentru Space.com.

„Imaginați-vă un cub de gheață care se topește: colțurile dispar destul de repede. Ei bine, același lucru se întâmplă și cu un meteorit în timp ce trece prin atmosferă”, spune astronomul.

Vă recomandăm să citiți și:

Serviciile secrete americane nu au găsit niciun vinovat în scandalul cocainei de la Casa Albă

Noua prognoză meteo: Unde continuă canicula și unde vor mai fi ploi?

O fostă educatoare, executată după ce a otrăvit 25 de copii

Românii au comandat o șaorma la fiecare 10 secunde în anul 2022

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase