Home » Știință » De ce auzea o femeie sunete bizare în ureche? Motivul a fost unul șocant!

De ce auzea o femeie sunete bizare în ureche? Motivul a fost unul șocant!

Publicat: 01.11.2023

Timp de patru zile enervante și patru nopți lungi nedormite, o femeie din Taiwan a auzit sunete bizare în ureche. Sunetele necontenite de foșnet și clicuri pe care le auzea în urechea stângă erau atât de adânci încât simțea că veneau din interiorul oaselor ei. Și simțind mișcare, nu se putea gândi decât că ceva i s-a ascuns în canalul urechii.

Femeia nu a greșit. Atunci când a mers la o clinică pentru urechi, nas și gât (ORL), medicii au descoperit că acele sunete bizare în ureche erau produse de un păianjen care se tot foia în interiorul urechii ei stângi.

Cu rămășițele uscate ale exoscheletului aruncate deoparte, tânărul păianjen se refugiase probabil într-un loc întunecat pentru a-și înlătura stratul exterior dur în timpul unei explozii de creștere, spre nemulțumirea femeii.

De ce auzea o femeie sunete bizare în ureche?

Potrivit personalului medical de la Spitalul Municipal Tainan din orașul Tainan (din Taiwan), femeia în vârstă de 64 de ani nu a simțit nicio durere, iar păianjenul era mic: doar 2-3 milimetri. Dar ca orice om care a auzit un țânțar bâzâind în jurul urechii noaptea, femeia a fost foarte deranjată.

„Există un strat de piele extrem de sensibil, subțire, care căptușește canalul urechii, numit canal auditiv extern”, explică David Kasle, medic la ORL Sinus and Allergy of South Florida (SUA).

Canalul este căptușit cu fire de păr minuscule și glande sudoripare, așa că „din cauza sensibilității sale, evident că veți simți senzația de târăre, o senzație de gâdilare care este aproape insuportabilă”, spune Kasle.

Cât de periculoase sunt insectele care ne ajung în urechi?

Specialiștii ORL spun că, din când în când, găsesc insecte adăpostite în urechea vreunui pacient și că cele mai multe daune ale canalului urechii sau ale timpanului sunt de fapt de la persoana care încearcă să disloce intrusul, nu de la insectă în sine.

Din fericire, timpanul femeii era încă intact și la fel și auzul. Simptomele ei s-au rezolvat imediat ce medicii i-au extras păianjenul și carcasele sale vechi din ureche folosind un tub de aspirație, scrie Science Alert.

Dar deznodământul nu este mereu fericit. Dacă această poveste pare înfricoșătoare, gândiți-vă băiețelul de 9 ani care, în 2019, a avut o căpușă pe timpan. Sau la femeia din Florida care s-a trezit cu un gândac în ureche care a avut nevoie de 9 zile pentru a ieși.

Raportul de caz a fost publicat în New England Journal of Medicine.

Vă recomandăm să citiți și:

O mână bionică revoluționară a fuzionat cu oasele, mușchii și nervii unei femei

Test de cultură generală. Câți litri de sânge are un om?

Oamenii cu viață foarte lungă au sângele diferit, arată un nou studiu

„O nouă eră în știința creierului”. Cercetătorii de la Institutul Salk au dezvăluit atlasul creierului uman

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase