Home » Cultură » Un artist australian şi-a implantat o ureche pe mână. Ce urmăreşte să facă

Un artist australian şi-a implantat o ureche pe mână. Ce urmăreşte să facă

Publicat: 13.08.2015
Un artist australian a spart graniţele modificării corpului, ataşându-şi o ureche pe braţ. El speră să reuşească într-o zi să o conecteze la internet.

Artistul pe nume Stelarc (Stelios Arcadiou) a avut această idee în urmă cu 20 de ani, însă i-a luat mai bine de un deceniu să găsească o echipă medicală dispusă să realizeze operaţia.

”Urechea face parte din braţul meu. Este fixată de braţ şi este alimentată cu sânge”, a explicat el.

Urechea nu a fost realizată prin metoda clonării genetice de organe, care presupune creşterea unui organ şi apoi realizarea unui transplant. Echipa de chirurgi a introdus un implant prostetic având forma unei urechi, iar ţesutul şi pielea bărbatului au crescut pe el. Iniţial, ei au introdus şi un microfon, însă acesta a fost eliminat ulterior din cauza unei infecţii.

Stelarc intenţionează să înlocuiască acest microfon cu o unitate wireless care va transmite un semnal audio pe internet şi va putea fi localizată prin GPS.

”Urechea nu este pentru mine. Eu am două urechi cu care să aud. Urechea este un dispozitiv de ascultare pentru oameni din alte locuri. Ei vor putea să urmărească o conversaţie sau un concert, oriunde aş fi”, a explicat artistul.

El intenţionează să păstreze urechea ”online” mereu.

Sursă: Science Alert

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase