Home » Descopera in Romania » Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, deschisă publicului după cinci ani de restaurare. Galerie FOTO spectaculoasă

Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, deschisă publicului după cinci ani de restaurare. Galerie FOTO spectaculoasă

Publicat: 06.10.2015
După cinci ani, Cetatea Oradea şi-a deschis larg porţile pentru vizitatori. Personajele de poveste au păşit triumfător peste pod, pătrunzând pe sub zecile de steaguri arborate, amintind de vechile sărbători din Evul Mediu.

Domniţe şi cavaleri, paji şi saltimbaci, toţi au păşit triumfători în Cetatea Oradea pe noul pod construit în faţa porţii principale a construcţiei medievale. În acest fel, vechea cetate a fost repopulată de voie bună şi petreceri, amintind faptul că acesta a fost leagănul comunităţii orădene.

Petrecerile care au început şi care durează zece nopţi şi zece zile au debutat cu o paradă a personajelor de poveste care au pornit pe străzile Oradiei, anunţând cu surle şi trâmbiţe petrecerile din Cetate.


Startul distracţiei s-a dat imediat ce personajele de poveste au păşit în Cetate. În primul weekend a domnit atmosfera medievală. Vizitatorii au putut admira luptele medievale, o expoziţie de păpuşi gigant cu personaje regale sau spectacole de teatru. Au avut parte şi de un concert extraordinar de vioară şi violă, susţinut de Lucian Maliţa, respectiv Thurzo Sandor Jozsef la biserica Romano-Catolică din Cetate. Şi în această săptămână sunt programate activităţi în Cetate, invitaţii speciali ai acestei zile fiind Monica Anghel şo Ovidiu Komornyik.

FOTO: amazingvisuals.ro

FOTO: amazingvisuals.ro

FOTO: amazingvisuals.ro

FOTO: amazingvisuals.ro

Mai multe pe Vocea Transilvaniei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase