Home » D:News » Un adolescent australian a supravieţuit atacului celui mai veninos şarpe din lume (VIDEO)

Un adolescent australian a supravieţuit atacului celui mai veninos şarpe din lume (VIDEO)

Publicat: 28.09.2012
Un adolescent australian se luptă pentru a supravieţui după ce a fost muşcat de cel mai veninos şarpe din lume. O singură picătură din veninul acestei reptile poate ucide 100 de oameni în 45 de minute.

Băiatul în vârstă de 17 ani s-a dus la spital după ce a fost muşcat de braţul stâng de un taipan de deşert (Oxyuranus microlepidotus), supranumit şi „şarpele vaşnic”. Tânărul a supravieţuit, situaţia lui fiind în continuare gravă, dar stabilă, după administrarea antiveninului.

Experţii sunt uluiţi de faptul că tânărul a reuşit să supravieţuiască mai mult de o oră de la muşcătură, deoarece o picătură din veninul taipanului de deşert poate ucide 100 de oameni sau 250.000 de şoareci, provocând hemoragii grave şi paralizie.

De asemenea, specialiştii sunt surprinşi de faptul că băiatul a fost muşcat în oraşul Kurri Kurri, aflat la mai bine de 900 de kilometri de habitatul natural al şarpelui, deşertul aflat în regiunile New South Wales şi în Queensland.

Băiatul a adus şarpele cu el atunci când s-a dus la spital, fiind încă neclar dacă reptila era încă vie în recipientul în care a fost purtat. „Poliţia încearcă să determine circumstanţele în care băiatul a fost muşcat şi speră să poată discuta cu acesta după ce îşi va reveni”, se arată într-un comunicat oficial al poliţiei din New South Wales. Detectivii cred că nu există vreo legătură între acest incident şi spargerea suferită de Grădina Zoologică din apropiere, din care au fost sustraşi patru pitoni şi doi aligatori.

Reprezentanţii spitalului Mater din Newcastle City afirmă că antiveninul a jucat un rol crucial în supravieţuirea tânărului atacat de şarpe. „Deţineam antivenin în stoc, avem ceea ce se numeşte «antivenin polivalent», care funcţionează în cazul tuturor şerpilor”, a explicat toxicologul Geoff Isbister.

Taipanul de deşert este un şarpe timid şi retras. Acesta poate atinge 1,8 metri în lungime, fiind dotat cu 12 colţi de 2,54 milimetri.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase