Home » D:News » Cum îţi afectează sănătatea folosirea îndelungată la tabletei sau a telefonului mobil. Riscurile sunt foarte mari

Cum îţi afectează sănătatea folosirea îndelungată la tabletei sau a telefonului mobil. Riscurile sunt foarte mari

Cum îţi afectează sănătatea folosirea îndelungată la tabletei sau a telefonului mobil. Riscurile sunt foarte mari
Publicat: 26.03.2014
Persoanele care folosesc mult timp tableta sau telefonul mobil riscă să aibă probleme grave de sănătate peste câţiva ani. Un studiu realizat de Asociaţia Chiropracticienilor din Marea Britanie a demonstrat că poate exista o legătură între acest obicei şi bolile pulmonare şi cardiovasculare.

Potrivit cercetării, persoanele care scriu mesaje sau mailuri pe tabletă sau mobil tind să stea aplecate, cocoşate, iar acest lucru duce la o respiraţie proastă.

Coastele nu mai stau în poziţie firească, iar inima şi plămânii fac eforturi mai mari pentru a funcţiona normal. Riscurile pentru sănătate sunt la fel de mari în acest caz ca şi obezitatea.

În timp, această poziţie incorectă duce la formarea unei cocoaşe (afecţiune numită în termeni medicali hipercifoză).

Astfel, dacă pe termen scurt persoanele afectate nu sunt conştiente de această problemă, o dată cu înaintarea în vârstă poziţia incorectă va avea efecte grave. Bolile cardiovasculare care pot fi provocate de cocoaşă le vor reduce chiar speranţa de viaţă.

Bătrânii care suferă de această afecţiune au un risc mai mare de mortalitate decât cei care nu au hipercifoză. Riscul este la fel de mare ca în cazul persoanelor obeze, spun autorii studiului.

Chiropracticianul Edwina Waddel spune că a remarcat un număr tot mai mare de pacienţi care stau aplecaţi în faţă, din cauză că tot mai mulţi folosesc telefoane mobile şi tablete.

Ea atrage atenţia că o postură incorectă nu înseamnă doar un aspect fizic neplăcut, ci poate avea efecte grave pentru sănătate.

Soluţia ar fi să utilizăm mai rar dispozitivele mobile şi atunci când trebuie să le utilizăm, să le ţinem sus, în dreptul ochilor, ca să nu mai fim tentaţi să ne aplecăm.
 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase