Home » D:News » Vrei să slăbeşti? Află care sunt orele de masă cele mai potrivite

Vrei să slăbeşti? Află care sunt orele de masă cele mai potrivite

Vrei să slăbeşti? Află care sunt orele de masă cele mai potrivite
Publicat: 01.04.2014
Nu numai „ce” şi „cât” mâncăm contează, atunci când ţinem cură de slăbire, ci şi „când”: un sondaj recent a stabilit care sunt, de-a lungul zilei, momentele optime pentru a lua cele 3 mese cotidiene. Conform spuselor persoanelor aflate la dietă, respectarea acestor ore de masă face regimul mult mai eficient.

Micul dejun ar trebui mâncat la puţin timp după ora 7 (momentul indicat de cercetători ca fiind cel mai potrivit fiind 7.11); masa de prânz ar fi bine să fie luată între 12.30 şi 13.00, iar cina ar trebui consumată devreme, în niciun caz după ora 19.00, deoarece cinele târzii sunt dezastruoase pentru dietă. Cina ar trebui luată, ideal, între 18.00 şi 18.30.

Studiul a fost realizat de compania producătoare de suplimente alimentare Forza Supplements, care a întrebat 1.000 de persoane aflate la cură de slăbire care ar fi cele mai bune ore de masă, pentru a maximiza pierderea în greutate. Iată cele mai importante informaţii rezultate din sondaj:

84% dintre cei chestionaţi au spus că respectarea orelor de masă este esenţială pentru pierderea în greutate.

76% au spus că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi că respectarea acestei mese, zi de zi, îi ajută să reducă numărul de calorii consumate.

trei sferturi dintre participanţi au declarat că le este de folos să mănânce o masă de prânz uşoară şi că nu sar niciodată peste această masă. 60% au spus că „săritul” peste oricare dintre mese face slăbirea mai dificilă.

cina trebuie luată devreme, pentru a maximiza pierderea în greutate, deoarece majoritatea oamenilor sunt mai puţin activi în orele de seară, ceea ce înseamnă că, în această parte a zilei, mai multe calorii sunt transformate în grăsime. Două treimi dintre cei aflaţi la regim au recomandat consumarea mesei de seară înainte de ora 19.00.

cheia succesului, a spus majoritatea celor chestionaţi (72%), este să nu consume la cină mai multe calorii decât la prânz, astfel încât consumul de calorii să fie distribuit echilibrat pe durata întregii zile.

Mâncatul în orele de seară, mai ales ronţăitul în faţa televizorului, pe la ora 20.00, este elementul care, cel mai adesea, ruinează eforturile de a slăbi.

Mesajul cel mai important pentru cei care încearcă să slăbească, spune Lee Smith, director al Forza Supplements, este să nu sară peste mese şi să nu mănânce seara prea târziu, ci cu cel puţin 3 ore înainte de culcare.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase