Home » D:News » Cubul Rubik împlineşte 40 de ani. Un om din 7 de pe Terra a deţinut această jucărie care stimulează imaginaţia

Cubul Rubik împlineşte 40 de ani. Un om din 7 de pe Terra a deţinut această jucărie care stimulează imaginaţia

Cubul Rubik împlineşte 40 de ani. Un om din 7 de pe Terra a deţinut această jucărie care stimulează imaginaţia
Publicat: 27.04.2014
Cea de-a 40-a aniversare a cubului Rubik a fost marcată printr-o expoziţie specială dedicată acestei jucării legendare, în Jersey City, SUA, la care a fost prezent şi inventatorul ei, Erno Rubik.

Potrivit statisticilor, o persoană din şapte pe plan mondial a primit în dar sau a cumpărat un cub Rubik, o jucărie care stimulează imaginaţia, memoria şi capacitatea de sinteză şi care împlineşte 40 de ani de existenţă în 2014.

Pentru a marca evenimentul, Liberty Science Center din New Jersey a organizat o expoziţie, intitulată „Beyond Rubik’s Cube”.

Creatorul jucăriei, Erno Rubik, spune că invenţia sa este un fel de „prim copil” al său.

„Cea mai mare parte din viaţa adultă mi-am petrecut-o alături de acest cub, pentru că aveam doar 30 de ani atunci când l-am creat. Iar acum, după 40 de ani, pot să spun: «Cunosc cubul, ştiu ce se întâmplă în jurul cubului»”, a declarat Erno Rubik.

Expoziţia prezintă versiuni diverse ale cubului Rubik – de la primele sale prototipuri din lemn şi până la o versiune decorată cu pietre preţioase, care valorează 2,5 milioane de dolari.

„Cubul Rubik este mai mult decât o simplă jucărie – este un obiect care estompează graniţele dintre ştiinţă şi artă”, a declarat Paul Hoffman, CEO al Liberty Science Center din New Jersey.

Cubul Rubik este un joc-problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.

Iniţial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat după numele inventatorului.

Potrivit site-ului oficial al acestei jucării, peste 350 de milioane de cuburi Rubik au fost vândute pe plan mondial.

Surse: Mediafax, Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase