Home » D:News » Peste 10 ani, maşinile ar putea fi alimentate de bacterii intestinale

Peste 10 ani, maşinile ar putea fi alimentate de bacterii intestinale

Peste 10 ani, maşinile ar putea fi alimentate de bacterii intestinale
Publicat: 07.09.2014
Benzina şi motorina ar putea fi înlocuite cu un combustibil produs de o bacteria E. coli, care se găseşte şi în intestinul uman.

Escherichia coli (E. coli) este un locuitor permanent al intestinului uman şi o componentă importantă a microbiomului intestinal; are diferite tulpini (subtipuri) dintre care unele pot produce, în unele cazuri, infecţii manifestate prin diaree.

Dar E. coli este şi una dintre bacteriile cel mai mult folosite pentru sinteza a diferite substanţe utile.

Recent, cercetătorii de la Imperial College London au pus la punct o tehnologie perin care utilizează E. coli pentru a produce propan – un compus gazos, ce ar putea fi utilizat, în viitor, drept carburant.

Adăugând culturilor de bacterii 3 enzime speciale, cercetătorii au putut extrage apoi acid butiric, compus esenţial pentru producerea de propan.

Deşi cercetările sunt abia la început şi cantităţile produse sunt foarte mici, reuşita arată că procesul este posibil, iar combustibilul astfel produs poate fi utilizat direct în motoare.

Este încă mult de lucru pentru a mări randamentul procesului şi a-l face rentabil la scară industrială, dar peste aproximativ 10 ani, speră cercetătorii, vor reuşi să obţină prin această tehnologie suficient carburant pentru a acoperi nevoile energetice tot mai mari şi a depăşi dependenţa de combustibili fosili. 

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Nature Communications.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase