Home » D:News » Cinci lucruri surprinzătoare pe care nu ştiai despre Afghanistan – VIDEO

Cinci lucruri surprinzătoare pe care nu ştiai despre Afghanistan – VIDEO

Publicat: 07.06.2015
Afghanistanul este asociat de multe ori cu lucruri negative. Fie că vorbim despre extremismul religios, despre inegalitate sau chiar despre terorism, statul nu este reprezentat echitabil în presă.

Sportul naţional din Afghanistan este ”Buzkashi”, cunoscut şi ca ”prinderea caprelor”. Se crede că acesta este cel mai periculos şi mai sălbatic joc din lume. Localnicii din stepa situată în nordul ţării joacă acest joc de secole.

Pasionaţii acestui sport ecvestru violent concurează pentru a purta cadavrul unei capre într-un animit loc.

Afghanii sărbătoresc Anul Nou pe 21 martie, prima zi a primăverii. Cu acest prilej are loc un festival numit ”Nowroz” care datează înainte de răspândirea islamului. Mii ce persoane vizitează oraşului Mazar-e-Sharif pentru această ocazie. Un steag islamic este înălţat, cei superstiţioşi crezând că dacă acesta se ridică dintr-o singură mişcare va urma un an bun.

În Afghanistan se află cea mai mare statuie care îl înfăţişează pe Buddha din lume. Sculptată în piatră acum mai bine de 2.000 de ani, aceasta este o importantă atrancţie turistică.

Iarna, afghanii au parte de zăpadă. Deşi se crede că este o ţară cu climat uscat şi deşerturi fără de sfârşit, ninsoarea este un fenomen meteo comun în Afghanistan.

Afghanii sunt pasionaţi de poezie. În multe oraşe a început să fie o tradiţie participarea la serile speciale de poezie. Acestea au loc, în general, joia. Oamenii se întâlnesc pentru a citi versuri vechi şi noi în timp ce se bucură de ceai şi dulciuri.

Sursă: Wittyfeed

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase