Home » D:News » Mormântul faraonului Tutankhamon ascunde un SECRET extrem de important

Mormântul faraonului Tutankhamon ascunde un SECRET extrem de important

Mormântul faraonului Tutankhamon ascunde un SECRET extrem de important
Publicat: 19.03.2016
Încăperile funerare au fost identificate în anul 1922, de către arheologul britanic Howard Carter

Ministrul egiptean al Antichităţilor Mamdouh El Damati a făcut publice o serie de descoperiri făcute în interiorul mormântului faraonului Tutankhamon. Acesta susţine că experţii sunt 90% siguri că au descoperit două încăperi secrete, ascunse în spatele unor ziduri. Conform arheologului britanic Nicholas Reeves, într-una dintre camere s-ar putea afla sarcofagul reginei Nefertiti.

Scanările, realizate cu ajutorul unui dispozitiv radar, au scos în evidenţă faptul că în spatele zidurilor se află obiecte din metal, dar şi din material organic. Experţii se aşteaptă să descopere mult mai mult decât atât la sfârşitul lunii acesteia, când vor întreprinde noi cercetări, realizate cu scopul de a determina suprafaţa încăperilor, dar şi grosimea zidurilor.

Ministrul nu este de acord cu ipoteza înmormântării reginei într-una din camerele identificate recent. Totuşi, el este de părere că există posibilitatea descoperirii unui sarcofag, însă acesta nu ar aparţine lui Nefertiti.

La sfârşitul anului trecut, Nicholas Reeves a identificat ceea ce el susţinea că ar putea fi două uşi secrete, ascunse în zidurile care străjuiesc mormântul faraonului. Arheologul este de părere că descoperirea unor încăperi suplimentare este foarte probabilă, deoarece suprafaţa locului de înhumare este mult prea mică pentru a fi destinată unui conducător din Egiptul Antic şi el ar fi fost, de fapt, depus într-o încăpere proiectată pentru o regină.

Sursa: youtube.com/ The Red Phoenix

Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit în anul 1922, de către arheologul britanic Howard Carter. Deşi structura propriu-zisă nu impresionează prin dimensiunile sale, ea este recunoscută şi astăzi ca fiind parte a celui mai intact mormânt descoperit până acum.

Descoperirea sarcofagului reginei Nefertiti ar reprezenta, cu siguranţă, una dintre cele mai mari realizări ale lumii ştiinţifice din ultimul secol. „Această veste ar putea fi mai importantă chiar şi decât cea a găsirii lui Tutankhamon”, a declarat, în final Mamdouh El Damati. 

Sursa: cnn.com

Vă mai recomandăm şi: Suntem tot mai aproape de CLONAREA dinozaurilor. Ce au identificat cercetătorii americani în fosila unei femele de Tyrannosaurus Rex – VIDEO

                                    Cimentul este de domeniul trecutului. Materialul REVOLUŢIONAR care îl va înlocui – VIDEO

                                     A reuşit să rezolve ”momentul epocal din matematică” şi a câştigat 700.000 de dolari

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase