Home » Știință » Topul celor mai bizare cazuri medicale. Bărbatul fără creier şi femeia cu super-vedere

Topul celor mai bizare cazuri medicale. Bărbatul fără creier şi femeia cu super-vedere

Topul celor mai bizare cazuri medicale. Bărbatul fără creier şi femeia cu super-vedere
Publicat: 14.08.2016
Deşi cred că cunosc corpul uman, unele descoperiri îi uimesc pe cercetători.

Indivizi care trăiesc o viaţă normală deşi le lipsesc părţi importante ale corpului ne dezvăluie incredibila abilitate de adaptare corpului  uman. Iată cinci oameni care sunt incredibili din punct de vedere medical.

1 Femeia căreia îi lipseşte cerebelul 

Dacă te-ai întrebat vreodată ce influenţă au dimensiunea şi forma creierului asupra vieţii tale, află că aceste două lucruri nu contează aproape deloc când vine vorba despre buna funcţioare a organului care coordonează întregul nostru corp, potrivit studiilor citate de bbc.com.  
 
Cercetătorii chinezi au identificat o femeie care nu avea cerebel. Acest lucru nu a împerdicat-o, însă, să aibă o viaţă normală. Se pare că părţile componente ale creierului nostru sunt capabile să preia o multitudine de funcţii, deci faptul că una dintre aceste părţi este mai puţin dezvoltată sau lipseşte, nu înseamnă că suntem mai puţin inteligenţi decât alţii.   Mai multe detalii despre femeia căreia îi lipseşte cerebelul aici.
 
2. Bărbatul care are doar 10% din creier
 
Un bărbat din Franţa trăieşte o viaţă normală, în ciuda faptului că îi lipseşte 90% din creier. Noile descoperiri i-au făcut pe cercetători să regândească ce este, dintr-o perspectivă biologică, conştiinţa.
 
Prima dată, cazul a fost  prezentat în revista The Lancet, în anul 2007.  Cazul i-a pus pe gânduri pe cercetători pentru aproape zece ani. Mai multe detalii despre bărbatul care nu are 90% din creier aici.
 
3. Bărbatul care a trăit fără inimă pentru mai mult de un an  de zile
 
Un tânăr de 25 de ani a beneficiat recent de un transplant de inimă, dar până atunci el a trăit mai mult de un an fără o inimă în interiorul corpului său.
 
Până a beneficia de o inimă umană, Stan Larkin a purtat o „inimă artificială” într-un rucsac, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, timp de 555 de zile. Acest motoraş pompa sângele în corpul tânărului şi l-a menţinut în viaţă. Succesul procedurii sugerează că dispozitivul ar putea fi folosit pentru a susţine alţi pacienţi cu insuficienţă cardiacă care se află în aşteptare unui donator. Citeşte continuarea despre bărbatul fără inimă aici.
 
4. Femeia cu super-vedere
 
Neurologii din Marea Britanie au anunţat, recent, că au descoperit o femeie care are un nou tip de celule cu con în ochi. Studiile au durat 25 de ani.
 
Conform unor estimări, aceasta poate vedea cu 99 de milioane de culori mai multe decât restul persoanelor, cercetătorii consideră că ea este una dintre multele persoane cu super-vedere, pe care aceştia îi numesc ,,tetracromatici”. Majoritatea persoanelor sunt tricromaţi, ceea ce înseamnă că au doar trei tipuri de celule cu con în ochi. Mai multe detalii despre femeia cu super-vedere găsiţi aici

5. Tânărul care are senzaţia continuă de deja-vu

Captiv într-o buclă a timpului, unde toate evenimentele se repetă la nesfârşit. Aşa se simte un tânăr din Marea Britanie, care suferă de o afecţiune extrem de ciudată: are aproape continuu senzaţia de deja-vu, adică impresia că a mai trăit acele momente.
 
De regulă, episoadele normale de deja-vu sunt de scurtă durată (câteva secunde) şi destul de vagi, iar peste 70% dintre oameni trec prin aşa ceva cel puţin o dată în viaţă.
 
Dar, în cazul unui tânăr din Marea Britanie, aceste stări sunt foarte persistente şi extrem de lungi. Mai multe detalii despre cazul impresionant al tânărului găsiţi aici.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase