Home » D:News » Alimentele care calmează stările de anxietate

Alimentele care calmează stările de anxietate

Alimentele care calmează stările de anxietate
Publicat: 11.08.2016
Starea de anxietate sau atacurile de panică pot fi ameliorate şi cu ajutorul unei diete care are la bază fructe şi legume proaspete.

Când te conftrunţi cu stări de anxietate de multe ori intervine şi oboseala, lipsa de motivaţie sau alimentaţia haotică.

Potrivit CSID, în astfel de perioade se întâmplă de multe ori să acumulezi kilograme în plus sau să slăbeşti foarte mult.

De multe ori, există tendinţa de a alege alimente rafinate, bogate în zahruri şi grăsimi saturate. Deşi aceste alimente te fac să te simţi mai bine pe moment, pe termen lung nu fac decât să-ţi întreţină starea de anxietate şi să-ţi afecteze sănătatea. Te simţi mai obosit, apar dereglări ale glicemiei şi ai mult mai des poftă de dulciuri şi de mâncare nesănătoasă. Tocmai de asta este indicat să apelezi la alimente care pot ameliora stările de anxietate şi calma atacurile de panică.

Prin alegerea alimentelor potrivite vei reduce drastic anxietatea pe care o resimţi şi poate chiar îţi vei îmbunătăţi starea de spirit.

Acestea sunt câteva alimente care calmează mintea şi sunt bune pentru sănătate:

Portocalele

Acestea nu fac minuni doar în cazul răcelilor. Cantitatea mare de vitamina C ajută la reducerea nivelul de cortizol (hormonul stresului) şi a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă mai puţină anxietate. Alte alimente bogate în vitamina C care te ajută să fii mai plin de viaţă: kiwi, grepfrut, căpşuni, roşii sau broccoli.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în vitamina B1 sau tiamină, care stimulează fucţionarea celulelor nervoase şi ameliorează stresul. Vitamina E calmează tensiunea musculară şi este de mare ajutor când traversezi o perioadă mai stresantă.

Laptele

Există o explicaţie pentru care paharul de lapte înainte de culcare a devenit o alegere atât de populară. Bogată în vitaminele B2 (riboflavina), B12 şi o doză bogată de proteine, băutura te relaxează şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Totodată, riboflavina îmbunătăţeşte sistemul imunitar, care poate fi grav afectat de stres.

Spanacul

Un motiv în plus să consumi cât mai multe legume cu frunze verzi? Spanacul conţine magneziu care ţine sub control nivelul cortizolului şi îmbunătăţeste sistemul muscular şi cel imunitar.

Citeşte continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase