Home » D:News » Creatorul desenelor „Bambi” s-a stins din viaţă

Creatorul desenelor „Bambi” s-a stins din viaţă

Publicat: 03.01.2017
Tyrus Wong, artistul ale cărui desene i-au inspirat pe cei de la Disney să producă filmul "Bambi", a murit la vârsta de 106 ani, potrivit BBC.

Imigrant chinez, Tyrus Wong a impresionat prin frumuseţea picturilor sale, care i-a captivat şi pe producătorii Walt Disney, ducând astfel la crearea filmului „Bambi”. 

Într-o declaraţie oficială, Muzeul Familiei Walt Disney susţine că influenţa artistului asupra compoziţiei artistice, ce a stat la baza desenului animat, nu poate fi cuprinsă în cuvinte.

Tyrus Wong a emigrat în Statele Unite din China când era doar un copil, alături de tatăl său, lăsându-şi acasă mama şi sora sa, pe care nu avea să le mai revadă.

După terminarea studiilor, Tyrus Wong a început să lucreze pentru Disney în 1938, desenând sute de picturi care generau iluzia mişcării.

Când studioul de film a început pre-producţia desenului Bambi, „acesta s-a dus acasă şi a desenat mai multe planşe cu o căprioară într-o pădure”, se arată în aceeaşi declaraţie oficială. Walt Disney susţine că a văzut că Tyrus era capabil să producă o adevărată capodoperă, iar desenul său te făcea să te simţi de parcă ai fi într-o adevărată pădure.

„Viziunea lui Walt pentru Bambi şi munca sa încă influenţează filmele produse în ziua de azi”, afirmă Muzeul Familiei Walt Disney.

Tyrus Wong a lucrat pentru Disney trei ani, mutându-se ulterior la Warner Brothers ca artist conceptual, desenând felicitări cu însemnul Hallmark.

După ce s-a retras, acesta a început să creeze sute de zmeuri şi s-a bucurat de recunoaşterea operelor sale, primind numeroase premii.

„Odată cu moartea sa, am pierdut un artist incredibil, o legendă a animaţiei, un pionier chinez american şi un erou”, a declarat directorul care s-a ocupat de documentarul despre viaţa lui Tyrus Wong.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase