Home » D:News » Răsturnare de situaţie în cazul Johnson & Johnson. O instanţă din SUA a retras compensaţiile de peste 400 de milioane de dolari acordate unei femei care susţinea că a făcut cancer în urma utilizării pudrei de talc

Răsturnare de situaţie în cazul Johnson & Johnson. O instanţă din SUA a retras compensaţiile de peste 400 de milioane de dolari acordate unei femei care susţinea că a făcut cancer în urma utilizării pudrei de talc

Răsturnare de situaţie în cazul Johnson & Johnson. O instanţă din SUA a retras compensaţiile de peste 400 de milioane de dolari acordate unei femei care susţinea că a făcut cancer în urma utilizării pudrei de talc
Publicat: 24.10.2017
În Statele Unite, un judecător a întors o decizie conform căreia o femeie trebuia să primească aproximativ 425 de milioane de dolari pentru că a dezvoltat cancer ovarian de la pudra de talc comercializată de compania Johnson & Johnson pentru igienă feminină.

Judecătoarea Maren Nelson de la Curtea Supremă de Justiţie din Los Angeles a aprobat cererea firmei pentru un nou proces, citând erori şi desfăşurare defectuoasă a procesului anterior, scrie MSN.

Judecătoarea a mai găsit şi că existau dovezi insuficiente conform cărora Johnson & Johnson a acţionat cu rea-voinţă şi că suma primită compensaţie de victimă a fost excesivă.

Conform avocatului femeii, Mark Robinson Jr., decizia va fi atacată chiar dacă Eva Echeverria, victima în cauză, a murit. „Vom continua să luptăm pentru toate femeile care au fost afectate de acest produs periculos”, a precizat avocatul.

Echeverria susţinea că Johnson & Johnson nu a reuşit să avertizeze consumatorii cu privire la riscurile de apariţie a cancerului în urma utilizării pudrei de talc.

A folosit zilnic pudra de talc a companiei, începând în anii ’50 până în 2016, şi a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2007, „ca rezultat al naturii periculoase a pudrei de talc”, conform declaraţiilor sale din proces.

Avocatul femeii a mai afirmat şi că documentele arată că Johnson & Johnson ştia de riscurile talcului chiar şi în urmă cu trei decenii.

„Cancerul ovarian este o boală devastatoare – dar nu este cauzată de pudra de talc cosmetică pe care am folosit-o în produsul Johnson’s Baby Powder timp de decenii. Dovezile ştiinţifice sunt clare şi vom continua să apărăm acest produs, pregătindu-ne de alte procese în Statele Unite”, a precizat Carol Goodrich, purtător de cuvânt al companiei.

Riscurile de apariţie a cancerului în urma utilizării pudrei de talc, mai ales în urma utilizărilor excesive, sunt însă bine cunoscute. Proximitatea în natură a talcului şi a azbestului face ca pudra de talc folosită în cosmetică să poată fi contaminată cu azbest, un mineral cunoscut pentru efectele sale nocive asupra organismului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Pericolul uriaş din spatele folosirii pudrei de talc. O companie cunoscută va plăti o amendă de 417 milioane de dolari

PERICOLUL uriaş din spatele unor produse de îngrijire. O instanţă din SUA a condamnat compania Johnson & Johnson

Ce este azbestul?

AVERTISMENT OMS: Micii, cârnaţii sau costiţa, la fel de cancerigene precum azbestul şi fumatul. Reprezentanţi din industria cărnii: OMS sfidează bunul simţ – UPDATE

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase