Home » D:News » Cum putem reduce stresul prin intermediul alimentaţiei

Cum putem reduce stresul prin intermediul alimentaţiei

Cum putem reduce stresul prin intermediul alimentaţiei
Publicat: 13.11.2017
Stresul face parte din stilul de viaţă modern. Suntem înconjuraţi la tot pasul de situaţii stresante, cărora încercăm zi de zi să le facem faţă şi nu ne dezicem de la nicio provocare care apare, ci impingem limitele şi solicităm şi mai mult organismul să ii reziste. Nici o clipă nu ne gândim că acest stres zilnic ne afectează sănătatea, aşa că nu luăm nicio măsură să ne ajutăm organismul să facă faţă acestor provocări zilnice.
Ne pot ajuta anumite alimente să câştigăm lupta cu stresul? Am încercat să aflăm asta de la medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.  
 
Spre deosebire de omul preistoric care mânca pentru existenţă, omul modern găseşte orice motiv de a se alimenta, supraalimenta. Auzim mereu expresii ,,mănânc din cauza stresului’’, ,,mănanc de supărare’’, ,,mănanc de fericire’’. Astfel se explică relaţia biunivocă dintre starea psihică şi dieta alimentară.
 
,,Mănânc ca să mă premiez sau mănânc ca să mă pedepsesc. Mâncăm atunci când suntem stresaţi, pentru că este o reacţie de apărare din partea organsimului să stocheze calorii pentru a ,,lupta mai bine’’ cu agentul stresant. Este important să controlăm consumul compulsiv alimentar, iar noile terapii de gestionare a stresului oferă şi opţiuni alimentare, calitative din punct de vedere nutriţional, care ar putea contribui la diminuarea acestuia”, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.
 
Micul dejun este cel care dă startul unei zile în care ne simţim energici sau, nu. De aceea, este important să asigurăm dimineaţa un aport nutritiv optim pentru buna funcţionare a organsimului şi pregătirea pentru activitatea zilnică.
 
Citeşte continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase