Home » D:News » Sfaturile unei cunoscute profesoare de yoga. Apa ”vorbeşte” cu noi

Sfaturile unei cunoscute profesoare de yoga. Apa ”vorbeşte” cu noi

Sfaturile unei cunoscute profesoare de yoga. Apa ”vorbeşte” cu noi
Publicat: 26.12.2017
Dincolo de tot ceea ce ştim deja despre apă - este singurul element din natură care există în toate cele 3 stări de agregare – aceasta mai are o calitate pe care puţin o ştiu, dar pe care oamenii de ştiinţă au demonstrat-o: are memorie!
Cunoscuta profesoară de yoga Dana Ţupa consideră că apa nu este doar un element fizic, ci şi unul energetic, de care ne putem ajuta pentru a deveni mai fericiţi şi plini de vitalitate.

“Întrucât suntem compuşi din apă în proporţie de aproximativ 75%, ceea ce oamenii de ştiinţă numesc apă structurată va transfera, fie că ştim sau nu, energia şi informaţia către apa din propriul nostru corp, modelând-o şi structurând-o asemenea ei. Într-un sens mai profund, apa din natură vorbeşte cu noi, însă foarte puţini dintre noi îi dăm importanţă şi, mai rău, o combinăm cu tot felul de sucuri ultra-acidulate, cu multe zaharuri şi toxine”, explică profesoara de yoga Dana Ţupa.

Mai mult decât atât, specialistul yoga recomandă o serie exerciţii simple, cu ajutorul cărora putem structura informatic apa pe care o bem, astfel încât să ne inunde corpul, nu doar cu elementul fizic, cât mai ales cu energia sa benefică. Avem nevoie de: un recipient transparent din sticlă, un bilet cu o afirmaţie pozitivă, scrisă de mână, un loc la îndemână (un birou, spre exemplu) şi 5 minute de concentrare.
 
1. Scriem pe un bileţel informaţia pe care vrem să o transmitem apei şi pe care o bem apoi zilnic. Spre exemplu, dacă avem o problemă de sănătate pe care intenţionăm să o rezolvăm holistic (să îi rezolvăm cauza, nu efectul), atunci vom scrie o afirmaţie de genul: “sunt sănătos”, “ficatul meu funcţionează perfect normal, iar boala este pe deplin eliminată din fiinţa mea”. Plasăm bileţelul sub recipientul de sticlă, plin cu apă şi a doua zi vom consuma acea apă, preferabil cu recunoştinţă.
 
2. Cu ajutorul cuvintelor rostite. Apa “aude” tot ceea ce îi comunicăm. Majoritatea religiilor şi practicilor spirituale au înţeles puterea magnifică a apei şi folosesc tot felul de incantaţii pe care le transmit apei pentru a deveni … “sfântă”. Afirmaţiile transmise apei trebuie sa fie pozitive, să nu conţină negaţii şi să fie formulate la timpul prezent.
 
3. Cu ajutorul muzicii bine alese. Apa intră cu usurinţă în rezonanţă cu sunetul, fiind structurată diferit, în functie de vibraţia specifică acesteia. Apa nu structurează, ci rămâne amorfă la vibraţii joase şi distructive ale sunetelor dizarmonioase, gen hard rock, trash, heavy metal etc, însă structurează magic la muzica armonioasă, cum ar fi Mozart, Bach etc.
 
4. Cu ajutorul culorilor sau al luminii colorate, însă în acest caz, trebuie sa avem pregatire sau cunoaştere în cromoterapie, întrucât nu toate culorile sunt adecvate scopului nostru. În cazul în care, de exemplu, suntem inerţi în general, şi avem nevoie de mai multă agitaţie, atunci putem utiliza culoarea roşie. Dacă ne simţim uşor deprimaţi, putem pune galben sau portocaliu; dacă avem febră, culoarea albastră este cea mai potrivită, în timp ce atunci când suntem devitalizaţi şi avem nevoie de regenerare, este potrivit verdele. Aceste culori le punem sub sticla de unde bem apă, iar toată informaţia cromatică va fi transferată în “memoria” apei, astfel încât atunci când o bem să asimilăm şi energia ei structurată.
 
Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance  International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoală de yoga din România.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase