Home » Natură » VIDEO. Planul extrem de inteligent de evadare pus la cale de un grup de babuini i-a uimit pe savanţii de la un laborator de cercetare din Texas

VIDEO. Planul extrem de inteligent de evadare pus la cale de un grup de babuini i-a uimit pe savanţii de la un laborator de cercetare din Texas

VIDEO. Planul extrem de inteligent de evadare pus la cale de un grup de babuini i-a uimit pe savanţii de la un laborator de cercetare din Texas
Publicat: 21.04.2018
Ingeniozitatea primatelor de la un institut de cercetare biomedicală din Texas a făcut ca babuinii să se bucure, pentru scurtă vreme, de gustul dulce al libertăţii. Evadarea a fost făcută posibilă cu ajutorul unui butoi de 208 litri de la Texas Biomedical Research Institute (TBRI) din San Antonio.

Cei patru babuini care au pus la cale evadarea au folosit butoiul ca o scară pentru a putea trece peste zidurile care înconjoară laboratorul, scrie Science Alert.

Îngrijitorii şi cercetătorii institutului, care include aproape 1.100 de animale, au devenit conştienţi de încercarea de evadare când au văzut butoiul aşezat vertical la marginea zidului.

Butoaiele au fost introduse recent, în urmă cu câteva luni, pentru a crea anumite instincte şi trăsături de comportament prin oferirea de mici atenţii babuinilor atunci când aceştia învârteau butoaiele.

În timpul incidentului, patru babuini au escaladat zidul, dar unul dintre ei s-a răzgândit şi a reintrat în captivitate. A început astfel goana după restul de trei babuini, care au fost prinşi după 20 de minute, dar nu înainte de a surprinde şoferii de pe o şosea apropiată.

Din fericire, nimeni (om sau babuin) nu a fost rănit în acest incident, care demonstrează că rudele noastre apropiate nu se aseamănă cu omul numai în ceea ce priveşte ingeniozitatea, ci şi în ceea ce priveşte dorinţa de libertate. De aceea, a intrat în atenţie partea etică a testelor pe animale, deşi în cazul primatelor experimentele sunt de obicei mai „umane” decât cele efectuate spre exemplu pe şoareci.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

30 de lucruri pe care nu le stiai despre maimute

O descoperire impresionantă elucidează momentul în care limba a început să evolueze

Babuinii – hoardele din savană

EXPERIMENT cu urmări uriaşe. Un babuin a supravieţuit aproape 3 ani cu o inimă de porc. Cercetători: Şi omul ar putea la fel – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase