Home » D:News » (P) 5 motive pentru care trebuie să vizitezi expoziţia “Maşinăriile lui Leonardo da Vinci” din AFI Cotroceni

(P) 5 motive pentru care trebuie să vizitezi expoziţia “Maşinăriile lui Leonardo da Vinci” din AFI Cotroceni

(P) 5 motive pentru care trebuie să vizitezi expoziţia “Maşinăriile lui Leonardo da Vinci” din AFI Cotroceni
Publicat: 26.07.2018
Expoziţia „Maşinăriile lui Leonardo da Vinci – Invenţiile unui geniu al Renaşterii”, care include cele mai importante invenţii ale lui Leonardo da Vinci, este găzduită în premieră de un mall din România, chiar în Bucureşti. Astfel, până pe data de 15 septembrie, atât copiii, cât şi adulţii sunt invitaţi în AFI Cotroceni să viziteze în mod gratuit una dintre cele mai populare expoziţii internaţionale.
De ce trebue să vizitezi expoziţia?
 
1. Exponatele reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenţii ale geniului vizionar Leonardo da Vinci, care a trait în epoca Renaşterii. O mulţime de obiecte care astăzi ne par indispensabile au fost imaginate de da Vinci cu sute de ani înainte ca acestea să fie construite. Astfel, în cadrul expoziţiei vei avea ocazia să afli cum arătau primele variante ale unor obiecte precum bicicleta, primul tanc sau chiar primul model de robot umanoid. 
 
2. Obiectele expuse au fost aduse la viaţă de către artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florenţa, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci. Astfel, fiecare exponat este realizat din lemn şi respectă schiţele lui da Vinci până la cel mai mic detaliu. 
 
3. Expoziţia este interactivă! O parte dintre exponate pot fi chiar testate de către vizitatori, aşa că AFI Cotroceni vă oferă ocazia de a înţelege mai bine mecanismul ce se află în spatele maşinăriilor gândite de da Vinci. 
 
4. Pe lângă obiectele din lemn, expoziţia îţi prezintă şi desenele lui da Vinci, astfel încât ai ocazia să vezi cum şi-a imaginat da Vinci că vor arăta câteva obiecte care, astăzi, le vedem oricând, pe stradă ori la televizor.  
 
5. Este pentru prima oară când aceste obiecte sunt expuse într-un mall din România, iar vizitarea expoziţiei nu te costă nimic. Astfel, pe lângă sesiunea de cumpărături din mall, acum ai ocazia să înveţi şi o mulţime de lucruri noi, de la o expoziţie unica, pe care mulţi dintre noi o întâlnesc o dată în viaţă. 
 
 
Asadar, dacă tot ne oferă AFI Cotroceni această ocazie unică de a îmbina utilul cu plăcutul, recomandarea noastra este să profităm de ea în număr cât mai mare. Pentru că nu în fiecare zi avem posibilitatea de a ne „întâlni” cu Leonardo da Vinci şi operele sale spectaculoase. În plus, expoziţia reprezintă o oportunitate pentru ca şi cei mici să înţeleagă modul în care au fost gândite şi funcţionează câteva dintre obiectele pe care şi ei le folosesc, sau le vor folosi într-o bună zi, ori despre care au auzit la şcoală. 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase