Home » D:News » Dieta în cazul sindromului ovarelor polichistice

Dieta în cazul sindromului ovarelor polichistice

Dieta în cazul sindromului ovarelor polichistice
Publicat: 21.01.2019
Sindromul ovarelor polichistice este o afecţiune endocrină care duce la distrugerea hormonilor din corp. Multe organe devin victimele acestui sindrom, iar ovarele se numără printre acestea.

Sindromul ovarelor polichistice: Ce este?

Această afecţiune este confundată deseori deoarece nu există un test care să ofere un diagnostic exact. Chiar dacă este greu de diagnosticat afecţiune este des întâlnită. Aceasta afectează una din 10 femei, în Statele Unite. Diagnosticul se poate face pe baza examinării cu ultrasunete pentru descoperirea chisturilor la ovare. De asemenea şi testele hormonale de sânge pot fi folosite, din moment ce femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice au un nivel crescut de hormoni androgeni sau hormoni masculini. Toate acestea pot cauza simptome fizice uşor de observat.

Unele femei se confruntă cu părul crescut pe faţă sau corp sau acnee abundentă, în timp ce altele pot avea un ciclu menstrual neregulat, mai puţin de nouă pe an sau se confruntă cu sângerări frecvente din cauză că nu ovulează regulat (ceea ce duce la infertilitate). De asemenea, mai poate duce şi la tensiune ridicată sau nivelul anormal de colesterol şi creştere în greutate.

Insulina şi sindromul ovarelor polichistice

În afară de nivelul ridicat de hormoni masculini, femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice au şi un nivel ridicat de insulină. Celulele lor nu răspund normal hormonului astfel apare o problemă numită rezistenţa la insulină, aşadar aceasta se produce în sânge.

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase