Home » D:News » Veşti bune de la virusologul român Molnar Geza: Epidemia este în scădere. ”Deci se termină”

Veşti bune de la virusologul român Molnar Geza: Epidemia este în scădere. ”Deci se termină”

Veşti bune de la virusologul român Molnar Geza: Epidemia este în scădere. ”Deci se termină”
Publicat: 22.04.2020
Epidemia de COVID-19 este în platou în România, cu numărul de cazuri în scădere cu 10% faţă de săptămâna precedentă şi va trece de la sine după ce îşi termină ciclul. Cu toate acestea, va reveni la toamnă, dar nu va avea atâta putere şi nici nu se va răspândi aşa, spune virusologul Molnar Geza.

Molnar Geza este virusolog şi îşi practică profesia de 45 de ani. În plină criză de COVID-19, el vine cu un mesaj optimist.

„Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de ferestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină”, a declarat Molnar Geza.

Epidemiologul Molnar Geza nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească după sărbători, dar acesta este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarele săptămâni.

„Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Molnar Geza, potrivit Mediafax.

Virusologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor „dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor”. COVID-19 va exista în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Cu privire la restricţii, acesta a vorbit şi de o relaxare a măsurilor de distanţare socială. „În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a spus Molnar Geza.

Vă recomandăm să citiţi şi:

”Eram fericiţi şi nu ştiam”. Pandemia de coronavirus care a schimbat viaţa pe Terra într-un timp record

Test de depistare a coronavirusului în numai 45 de minute, utilizat în SUA. Ar putea fi folosit în întreaga lume

Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase