Home » D:News » Un vierme marin urias terorizeaza acvariul din Cornwall

Un vierme marin urias terorizeaza acvariul din Cornwall

Publicat: 23.04.2009
Avand aspectul unui monstru din filmele horror, un urias vierme marin botezat “Barry” a fost descoperit recent terorizand un recif de corali si alte vietati ale unui acvariu din Cornwall, Marea Britanie.

Monstrul lung de 1.2 metri a lansat in ultimele cateva luni atacuri sustinute asupra recifului dintr-un acvariu expus spre viziare la Newquay’s Blue Reef Aquarim. Angajatii locului de atractie din Cornwall au ramas de mai multe ori indignati gasind coralul devastat si, in unele cazuri, taiat pe jumatate. Dupa ce au supravegheat vasul pentru mai multe saptamani, ultima optiune pentru staff-ul de la Newqay’s Blue Reef a fost sa il dezmembreze, piatra cu piatra.

Monstruosul vierme Barry, din familia Polychaeta

La jumatatea procesului, raufacatorul a fost identificat in… inelele unui vierme lung de peste un metru, din specia Polychaeta. Ingrijitorii l-au ademenit din ascunzisul lui cu resturi de pesti, dar nu inainte ca miriapodul sa distruga multe dintre capcanele plasate in acvariu. Viermele tropical este un dusman de temut si pentru oameni, fiind capabil sa provoace paralizie locala permanenta prin intepatura sa otravitoare. Unul dintre ingrijitorii Acvariului este de parere ca viermele a patruns, probabil, pui fiind, odata cu livrearea unor pietre vii dintr-un alt acvariu.

Sursa & foto: Environmental Graffiti

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase