Home » D:News » Teama de cancer şi negarea ucid mii de oameni

Teama de cancer şi negarea ucid mii de oameni

Teama de cancer şi negarea ucid mii de oameni
Publicat: 06.03.2012
Un număr mare de decese se datorează faptului că oamenii sunt prea speriaţi pentru a merge la doctor şi a discuta despre simptomele suspecte, amânând consultaţia până când boala ajunge într-un stadiu avansat.

Un studiu realizat de organizaţia Cancer Research UK cu participarea a 2.000 de persoane arată că, în Marea Britanie, aproximativ 40% dintre cei care prezintă simptome îngrijorătoare amână prezentarea la doctor şi investigarea acestor simptome, de teama de a afla că au cancer.

Or, acest lucru împiedică instituirea tratementului în stadiile timpurii ale maladiei, când şansele de vindecare sunt mai mari.

De asemenea, multe persoane nu ştiu ce anume simptome ar trebui să le atragă atenţia. În cadrul studiului, participanţilor li s-a cerut să menţioneze o listă de simptome care ar putea sugera existenţa cancerului.

Un sfert dintre cei chestionaţi nu au menţionat durerile, tusea, problemele la nivelul intestinului şi al vezicii urinare, iar două treimi dintre participanţi nu au menţionat sângerările.

Prof. Peter Johnson, care lucrează în cadrul Cancer Research UK, subliniază necesitatea unor campanii care să îi facă pe oameni conştienţi de importanţa simptomelor precoce de cancer.

„Cea mai bună măsură de precauţie pe care o poate lua o persoană este să fie atentă la orice schimbare ce i se pare neobişnuită în propriul ei organism şi să consulte în această privinţa un medic”.

Cancer Research UK a iniţiat o colaborare cu marele lanţ britanic de supermarket-uri Tesco, pentru a strânge 10 milioane de lire sterline destinate finanţării unor proiecte ce vizează conştientizarea populaţiei în privinţa simptomelor precoce de cancer.

Pliante cuprinzând liste ale acestor simptome vor fi oferite cumpărătorilor la casele de marcat din supermarket-urile Tesco.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase