Home » D:News » Usturoiul conţine o substanţă de 100 de ori mai puternică decât unele antibiotice

Usturoiul conţine o substanţă de 100 de ori mai puternică decât unele antibiotice

Usturoiul conţine o substanţă de 100 de ori mai puternică decât unele antibiotice
Publicat: 02.05.2012
O substanţă chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiiinfecţiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice, arată un studiu recent.

Compus, numit sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii şi carel le apără de acţiunea unor antibiotice.

În comparaţie cu două antibiotice mult uzitate – eritromicină şi ciprofloxacin – sulfura de dialil este nu doar mai puternică, ci şi acţionează într-un timp mult mai scurt.

Rezultatele au fost obţinute de cercetătorii de la Washington State University, care au testat acţiunea substanţei extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter, care determină cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare în SUA, Marea Britanie şi, foarte probabil, în multe alte ţări ale lumii. Cauza o reprezintă consumul de alimente contaminate, în special carne de pui crudă sau insuficient gătită.

În afară de toxiinfecţii alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree şi febră, bacteriile Campylobacter se află la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré, o maladie rară şi severă, care poate duce la paralizii.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase