Home » Lumea digitală » O actualizare recentă de la Apple poate face ca aceste iPhone-uri să nu mai funcţioneze. Ce înseamnă misteriosul cod ”Error 53” – FOTO+VIDEO

O actualizare recentă de la Apple poate face ca aceste iPhone-uri să nu mai funcţioneze. Ce înseamnă misteriosul cod ”Error 53” – FOTO+VIDEO

Publicat: 09.02.2016
Pentru dispozitivele care au suferit reparaţii la alte centre decât cele oficiale Apple, mesajul de eroare ar putea însemna moartea iminentă.
Pe ecranul unui iPhone 6 sau 6 Plus poate părea un cod de eroare misterios numit „Error 53”. Acest mesaj apare după instalarea actualizărilor de la iOS 9. 
 
Apple afirmă că eroarea protejează, de fapt, clienţii, dar mii de utilizatori susţin că această actualizare le transformă telefonul într-un obiect inutil, iar toate datele stocate pe dispozitiv sunt pierdute fără speranţă de a fi recuperate.
 
Punctul principal al problemei constă în măsurile de securitate ale senzorului de identitate Touch.
 
„Noi tratăm foarte serios securitatea clienţilor noştri, iar Eroarea 53 este rezultatul controalelor de securitate concepute pentru a proteja clienţii noştri. IOS verifică dacă senzorul de identitate Touch din iPhone sau iPad se potriveşte în mod corect cu alte componente ale dispozitivului. Dacă iOS găseşte o nepotrivire, verificarea eşuează, iar senzorul de identitate Touch, inclusiv pentru utilizatorii este dezactivat”, au explicat reprezentanţii Apple. 
 
 
Potrivit Apple, această măsură de securitate este necesară pentru a proteja dispozitivul şi a preveni o utilizare frauduloasă a senzorului ID Touch. 
 
„Dacă un client întâlneşte Eroarea 53, îi incurajăm să contacteze Asistenţa Apple”, se arată în declaraţia celor de la Apple.
 
Senzorul de identitate, sensibil la atingere, înregistrează amprentele şi păstrează aceste date protejate ca pe o ”enclavă sigură”, a explicat o purtatoare de cuvânt Apple. 
 
Orice reparaţie terţă, care afectează acest domeniu, cum ar fi butonul de home sau ecranul, poate stimula apariţia acestor mesajele, şi astfel asigura disfuncţionalitatea unui iPhone.
 
Purtătoarea de cuvânt a Apple a explica faptul că „ecranele defecte sau alte componente invalide” pot perturba metodele unice de asociere ale identificării prin atingere, dezactivând telefonul astfel încât acesta să rămână în siguranţă.
 
Potrivit Wall Street Journal, unii clienţi au mers la Apple Store pentru a soluţiona problema ”Erorii 53”, dar reparaţiile neautorizate au anulat garanţile dispozitivului.
 
Mulţi au criticat această mişcare, inclusiv Kyle Wiens, şeful site-ului de reparaţie a electronicelor iFixit.com. Weins afirmă că multe dintre aceste terţe părţi folosesc piese reciclate Apple, iar politica lor este dură şi „ridicolă”.
 
Apple a recomandat repararea telefonului la un magazin Apple, dar din cauza faptului că nu toţi cei care deţin un iPhone au în preajmă un birou oficial al Apple, mulţi au decis să renunţe la telefon blocat şi să cumpere altul nou. 
 

Sursa: Mail Online

 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase