Home » Lumea digitală » Canadienii vor produce un vehicul care va înlocui banalele taximetre – FOTO

Canadienii vor produce un vehicul care va înlocui banalele taximetre – FOTO

Publicat: 29.06.2016
Vehiculul va fi disponibil pe piaţă începând din anul 2017.

Compania canadiană Airvinci urmează să producă primul taxi zburător individual sau ,,heli-taxi”. Vehiculul va fi testat pentru prima dată pe parcursul acestei veri. 

,,Până acum, heli-taxi-ul părea să fie o idee rezervată oamenilor bogaţi, însă acest lucru se va schimba. Noi am proiectat un elicopter capabil să decoleze şi să aterizeze în mediul aglomerat al oraşelor şi foarte eficient din punct de vedere al costurilor. Piatra de încercare va fi primul test, pe care îl vom realiza luna viitoare”, a declarat Tarek Ibrahim, designer-ul vehicului, pentru revista Gizmag. 

Foto:sheinterested.com/Airvinci

Reprezentanţii companiei canadiene speră că, într-o zi, invenţia lor va lua locul automobilelor folosite ca taximetre. ,,În momentul în care elicopterul va sosi la tine, te vei autentifica cu ajutorul unui smartphone. Apoi, vei intra în interiorul vehiculului şi vei fi întâmpinat de vocea instructorului din centrul de control. El îţi va spune să îţi pui centura înainte ca elicopterul să decoleze şi îţi va confirma că ai selectat opţiunea Zbor Autonom„. 

Foto:sheinterested.com/Airvinci

Heli-taxi-ul va fi propulsat cu ajutorul a două motoare şi a unui rotor, spre deosebire de elicopterele obişnuite, propulsate cu ajutorul a două rotoare şi a unui singur motor. Inginerii spun că motoarele prototipului pe care l-au proiectat vor avea fiecare o capacitate de aproximativ 28 de cai-putere, iar motorul va avea o lungime de circa 2,1 metri. 

Foto:sheinterested.com/Airvinci

Reprezentanţii Airvinci susţin că heli-taxi-ul ar putea fi folosit atât în scop comercial, cât şi pentru a căuta şi salva persoane dispărute. Elicopterul va avea o capacitate de transport de aproximativ 118 kg, va putea zbura la altitudini de până la circa 36000 metri şi va fi disponibil pe piaţă începând de anul viitor. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Acesta este cel mai mic elicopter din lume

                                        NASA a testat cu succes avionul-elicopter, o aeronavă care planează ca un elicopter, dar poate zbura ca un avion – VIDEO

                                            Masina care se transforma in elicopter

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase