Home » Lumea digitală » În colaps. Una dintre cele mai mari companii de electronice din lume, aproape de faliment

În colaps. Una dintre cele mai mari companii de electronice din lume, aproape de faliment

În colaps. Una dintre cele mai mari companii de electronice din lume, aproape de faliment
Publicat: 19.02.2017
Companie japoneză cu o lungă activitate în domenii dintre cele mai diverse, Toshiba este în pragul falimentului după ce CEO-ul Shigenori Shiga a eşuat în găsirea unei soluţii pentru acoperirea pierderilor estimate la 6.3 miliarde dolari.

Vestea ar putea veni în urma negocierilor eşuate prin care Toshiba a încercat vânzarea unei cote de 20% din acţiunile diviziei de memorii NAND flash, oferind beneficiarului Western Digital posibilitatea de a concura Samsung în această nişă de piaţă foarte profitabilă. Eşecul asumat de CEO-ul Shigenori Shiga a fost urmat de anunţul demisiei acestuia din fruntea companiei.

Potrivit regulilor impuse de Tokyo Stock Exchange, Toshiba avea timp doar până în cursul zilei de astăzi să facă publice rezultatele financiare trimestriale. După ce au ratat termenul limită, oficialii companiei au declarat că „nu sunt pregătiţi” şi au solicitat timp suplimentar pentru publicarea rezultatelor financiare: „avem nevoie să analizăm suplimentar rapoartele interne şi impactul acestora asupra rezultatelor financiare”, referitor la achiziţia unui mare contractor responsabil de construirea mai multor reactoare nucleare pe teritoriul Statelor Unite.

Situaţia precară în care se află compania multinaţională este atribuită subsidiarei Westinghouse Electric, care ar fi supralicitat în anul 2015 pentru achiziţionarea companiilor Chicago Bridge and Iron (CBI). Potrivit unor investigaţii, managerii Westinghouse Electric ar fi exercitat „presiuni” pentru a grăbi achiziţia şi evitat anumite „controale interne” care ar fi împiedicat aducerea companiei în situaţia actuală.

Fără o soluţie pentru a acoperi pierderile financiare record, reprezentanţii companiei japoneze ar putea fi obligaţi să declare falimentul, ducând la pierderea a peste 200.000 locuri de muncă doar pe teritoriul Japoniei. Deocamdată, Toshiba a confirmat doar sistarea planurilor de extindere în domeniul activităţilor nucleare, da nu înainte de finalizarea celor două reactoare construite în statele americane Georgia şi Carolina de Sud. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase