Home » Natură » Surpinzător! Singurul flamingo negru din lume a fost filmat în Cipru. „Vezi aşa ceva foarte, foarte rar” – VIDEO

Surpinzător! Singurul flamingo negru din lume a fost filmat în Cipru. „Vezi aşa ceva foarte, foarte rar” – VIDEO

Surpinzător! Singurul flamingo negru din lume a fost filmat în Cipru. „Vezi aşa ceva foarte, foarte rar” – VIDEO
Publicat: 15.04.2015
Imagini incredibile au fost surpinse săptămâna aceasta în Cipru. În acestea apare o pasăre flamingo extrem de rară, cu penaj de culoare neagră, nu roz, hrănindu-se alături de alte păsări din aceeaşi specie.

Doar o singură dată a mai fost văzut un flamingo negru în natură, anul trecut în Israel. Cercetătorii cred că este posibil să fie vorba chiar despre aceeaşi pasăre, deci că acesta este singurul flamingo negru din lume.

Păsările flamingo au pene albe şi gri atunci când sunt pui. Ele obţin nuanţa de roz atât de bine cunoscută abia când ajung la vârsta de doi ani, această culoare a penajului datorându-se conţinutului ridicat în carotenoide al algelor şi al crustaceilor care fac parte din hrana păsărilor.

Sursă: YouTube

Experţii sunt de părere că această pasăre neagră suferă de o problemă genetică care o face să producă în exces melanină. Pigmentul ajunge astfel să îi coloreze penele în negru.

„Vezi aşa ceva foarte, foarte rar. Practic, este opusul unui albinos, individul producând mai multă melanină decât în mod normal”, explică un specialist în domeniu.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase