Home » Natură » Se plimba cu barca atunci când a văzut ceva mişcându-se în apă. Povestea puiului de elan care a supravieţuit graţie acestui bărbat

Se plimba cu barca atunci când a văzut ceva mişcându-se în apă. Povestea puiului de elan care a supravieţuit graţie acestui bărbat

Publicat: 25.05.2015
Logan Snyder se plimba cu barca pe un râu din apropierea casei sale din Wasilla, Alaska, atunci când a observat un animal cu balnă maro ridicându-se în apă în faţa sa.

Iniţial, Snyder a crezut că este un castor, dar ulterior a realizat că animalul era mult mai mare. Deşi se apropia, animalul nu încerca să se depărteze de el, iar din când în când din apă bărbatul vedea ieşind câte o ureche. Atunci a realizat că nu era vorba despre un castor, ci despre un pui de elan.

Micul animal, cel mai probabil în vârstă de doar câteva zile, a căzut din greşeală în apă şi se chinuia să se menţină la suprafaţă. Marginile râului erau foarte abrupte şi îi era imposibil să iasă din apă, aşa că încerca doar să îşi ţină botul la suprafaţă.

FOTO: The Dodo    FOTO: The Dodo

La câţiva metri de râu, Snyder putea vedea mama puiului de elan urmărindu-l în timp ce se apropia de el.  Bărbatul şi-a apropiat barca de animal şi l-a urcat în ea. Puiul tremura şi scuipa afară apă când l-a aşezat iniţial în barcă.

După câteva minute, puiul de elan a reuşit să se ridice în picioare, s-a apropiat de bărbatul care îl salvase şi a început să îşi frece botul de el în semn de recunoştinţă.

FOTO: The Dodo    FOTO: The Dodo

Bărbatul a dus puiul de elan până la mal şi acesta a fost reunit, graţie lui, cu mama sa.

Sursă: The Dodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase