Home » Natură » Ţările care vor reuşi să supravieţuiască efectelor schimbărilor climatice. În ce situaţie se află România?

Ţările care vor reuşi să supravieţuiască efectelor schimbărilor climatice. În ce situaţie se află România?

Publicat: 29.08.2017
Liderii a 150 de naţiuni şi reprezentanţi din aproximativ 200 de ţări s-au întâlnit recent pentru a încerca să creeze un plan de salvare a umanităţii de la o catastrofă provocată de schimbările climatice. În prezent, experţii au realizat o hartă în care sunt vizate ţările în care vor fi resimţite cel mai puternic efectele schimbărilor climatice.

Specialiştii din cadrul Eco Experts au realizat un infografic bazându-se pe informaţiile prezentate de Notre Dame Global Adaptation (ND-Gain) privind ţările care se vor adapta schimbărilor climatice, dar şi cele care vor resimţi cel mai puternic efectele,  notează Independent

Ţările dezvoltate deţin o infrastructură stabilă prin intermediul căreia organizaţiile se pot adapta mult mai uşor încălzirii globale  Harta de mai jos reflectă modul în care guvernele din ţările marcate vor reuşi să se adapteze schimbărilor.  Pe hartă România este marcată cu portocaliu, ceea ce înseamnă că se află într-o zonă critică. Iată în ce situaţie se află şi alte ţări din Europa şi întreaga planetă. 

Sursa: ecoexperts

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Schimbările climatice influenţează culoarea frunzelor de toamnă, în viitor acestea nu vor mai exista

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase