Home » Natură » Moartea unui rechin alb din California a dus la demararea unei investigaţii criminalistice

Moartea unui rechin alb din California a dus la demararea unei investigaţii criminalistice

Moartea unui rechin alb din California a dus la demararea unei investigaţii criminalistice
Publicat: 23.06.2018
Atunci când unul dintre cei mai mari prădători ai oceanelor ajunge la ţărm mort, autorităţile din California decid să deschidă o anchetă criminalistică. Mai multe persoane au observat pe o plajă din California un rechin alb mort, ce avea 225 de kilograme şi peste 2,4 metri lungime.

În prezent, autorităţile din cadrul California Department of Fish and Wildlife (CDFW) au demarat o anchetă pentru determinarea cauzei morţii animalului. 

Conform Live Science, specialiştii au ridicat animalul de pe plajă pentru realizarea necropsiei. Deşi nu au oferit mai multe detalii, membrii CDFW au declarat că, în urma necropsiei, va fi demarată o investigaţie criminalistică. 

Rechinii albi nu eşuează de obicei pe plajă, deşi un alt rechin a ajuns pe plajă tot în aceeaşi zonă în urmă cu un an. „Populaţia de rechini albi este în creştere în apropierea ţărmului Californiei. Nu este chiar atât de neobişnuit, ca uneori câte unul să ajungă pe ţărm”, a declarat David Ebert, specialist în rechini

Rechinii albi sunt clasificaţi ca fiind vulnerabili de către Uniunea Internaţională de Conservare a Naturii. Dar din 1972 până în prezent, populaţia de rechini albi a început din nou să crească după promulgarea actului ce interzicea rănirea oricărui tip de animale marine. 

Ce ar fi putut ucide rechinul? 

În general, rechinii albi nu au prădători, cu excepţia atacurilor ocazionale ale balenelor ucigaşe. „Balenele ucigaşe tind să ţintească spre abdomen pe care îl sfâşie”, a declarat Burgess. Însă, în acest caz, mare parte din regiunea abdomenului era intactă. 

Rechinul alb a eşuat în aceeaşi zonă în care în urmă cu un an un alt rechin a ajuns la mal. Cauza morţii celui din 2017 fiind o infecţie cerebrală  ce afectează mai multe specii de rechini. Desigur, mai poate exista posibilitatea ca rechinul să fi fost rănit de către pecari. În China, de pildă, înotătoarele animalului sunt considerate o delicatesă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase