Home » Știință » Chinezii mai au puţin şi inaugurează dispozitivul ultra performant pentru detectarea extratereştrilor. Este UNIC în lume. VIDEO

Chinezii mai au puţin şi inaugurează dispozitivul ultra performant pentru detectarea extratereştrilor. Este UNIC în lume. VIDEO

Chinezii mai au puţin şi inaugurează dispozitivul ultra performant pentru detectarea extratereştrilor. Este UNIC în lume. VIDEO
Publicat: 16.10.2015
Specialiştii chinezi se află în etapele finale de construcţie ale celui mai mare şi mai performant radiotelescop din lume.

Radiotelescopul este un instrument astronomic de măsură prevăzut cu antene speciale care permit studierea amănunţită a undelor radio emise de unele corpuri cereşti.

Până acum, cel mai mare radiotelescop era cel de la Arecibo, Puerto Rico. Aceasta avea un diametru de trei sute de metri. Cel pe care îl construieşte acum China are un diametru de cinci sute de metri şi este plasat în adâncul munţilor din regiunea Guizhou.

Construcţia lui a fost începută în 2011 şi va fi finalizată în 2016, urmând ca acesta să fie cel mai mare radiotelescop din lume.

„Având un telescop mai perfromant, putem primi mesaje prin intermediul undelor radio de la o distanţă mai îndepărtată. Aceasta ne va ajuta să căutăm semnalele produse de formele de viaţă inteligentă din afara galaxiei şi de a explora originile universului”, a afirmat Wu Xiangping, directorul general al Societăţii Astronomice din China, pentru Xinhua News.

China va trebui să achite o factură la fel de mare pentru acest proiect. Potrivit estimărilor, costul final al proiectului va ajunge în jurul sumei de 700 de milioane de yuani, respectiv 110 milioane de dolari.

Sursa: IFLScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase