Home » Știință » Matrix este REAL. Ce se întâmplă imediat după ce loveşti o oglindă cu un ciocan – VIDEO

Matrix este REAL. Ce se întâmplă imediat după ce loveşti o oglindă cu un ciocan – VIDEO

Matrix este REAL. Ce se întâmplă imediat după ce loveşti o oglindă cu un ciocan – VIDEO
Publicat: 06.09.2016
Doi prezentatori americani au aflat acest lucru după ce au realizat o filmare cu încetinitorul.

Într-un videoclip postat pe YouTube, americanii de la Slow Mo Guys ne arată ce se întâmplă în momentul în care un ciocan este aruncat într-o oglindă. Ceea ce face acest clip cu totul şi cu totul special este faptul că, la un moment dat, el a fost filmat la 120.000 de cadre pe secundă. 

După cum spun în videoclip, Slow Mo Guys filmează secvenţele cu încetinitorul la 2500 de cadre pe secundă, însă pentru a putea observa impactul produs de lovitura ciocanului, au decis că trebuie să surprindă imaginile la 120.000 de cadre pe secundă. În acest fel, cei doi americani au putut observa unda de şoc produsă în timpul impactului, pe care şi noi o putem vedea începând cu minutul 01:36. 

Sursa:youtube.com/To Slow Mo Guys

Prin intermediul experimentului lor, cei de la Slow Mo Guys au dovedit că, imediat după producerea impactului, la suprafaţa sticlei se formează o undă de şoc, care determină apoi iniţierea procesului de fragmentare a materialului. În filmarea pe care au realizat-o, americanii au observat, de asemenea, modul în care lumina solară se reflectă în cioburile de sticlă asemenea unui curcubeu. 

Cei doi prezentatori spun că unda de şoc pe care au observat-o demonstrează că scena din Matrix în care un elicopter distruge geamurile de sticlă ale unei clădiri este cât se poate de reală. 

Sursa:youtube.com/actionjawa

Sursa: dailydot.com

Vă mai recomandăm şi: Cel mai lung experiment din istorie. Cercetătorii au aşteptat 84 de ani să vadă o picătură căzând (VIDEO)

                                               ”Elementul-surpriză” care a supravieţuit unui experiment cu acid – VIDEO

                                               Experiment inedit: Un australian se hrăneşte doar cu cartofi timp de un an de zile

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase