Home » Știință » Cât de bune sunt uleiurile pentru organism. Unele dintre ele ajută la stimularea creierului

Cât de bune sunt uleiurile pentru organism. Unele dintre ele ajută la stimularea creierului

Cât de bune sunt uleiurile pentru organism. Unele dintre ele ajută la stimularea creierului
Publicat: 05.08.2017
Uleiurile pot fi folosite în tratarea anumitor afecţiuni sau pot înlocui cu succes anumite produse cosmetice. Medicul Dermatolog Proca Ancuţa explică pentru Gandul ce destinaţie pot avea.

“Există uleiuri vegetale care se pot folosi atât extern, cât şi intern, obţinute chimic sau prin presare la rece a anumitor plante, seminţe sau sâmburi (uleiul de măsline, de cocos, de argan, de migdale dulci, de ricin etc ),  şi uleiurile esenţiale sau obţinute prin macerare, compuse dintr-un ulei de bază şi diverse extracte (ulei de mentă, de levanţică, de eucalipt ) destinate uzului  extern, pentru masaj , baie sau aromaterapie. Practic se poate obţine ulei esenţial din orice plantă’’, subliniază medicul dermatolog Proca Ancuţa pentru Gândul.

Dintre uleiurile vegetale  sunt recomandate cele obţinute prin presare la rece, care îşi păstrează proprietăţile. Iată care sunt cele mai bune în opinia medicului!

1.Uleiul de măsline oferă multiple beneficii. Acestea se datorează atât conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturaţi, cât şi continutului ridicat de antioxidanţi,  care contribuie la neutralizarea acţiunii radicalilor liberi, ce determină îmbătrânirea pielii şi cancerul de piele, dar nu numai. Previne apariţia bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL(colesterolul „rău”), în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Dacă este folosit pe păr şi piele, poate fi un bun hidratant.

2. Uleiul de migdale are proprietăţi calmante si hidratante, hrăneşte şi calmează pielea. Poate fi utilizat şi pentru păr. Turnaţi câteva picături pe părul umed şi masaţi delicat, repartizând uleiul pe tot părul.

3.Uleiul de argan este bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, precum şi vitamina E şi antioxidanţi, aşa că poate fi un remediu eficient împotriva procesului de îmbătrânire, de aceea este aplicat în multe tratamente cosmetice. Se utilizează pe piele, păr, unghii. Dacă îl veţi folosi regulat, veţi avea tenul luminos şi bine hidratat.

4. Uleiul de nucă aplicat extern poate fi remediul ideal împotriva ridurilor, fiind potrivit pentru un  ten uscat, ridat şi îmbătrânit. Acesta menţine elasticitatea şi revigorează tenul. Consumul intern de ulei de nucă stimulează producţia de melatonină, oferind un somn odihnitor. Uleiul de nucă este bogat în antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, vinovaţi pentru deteriorarea celulelor. Datorită acizilor graşi buni, uleiul de nucă stimulează creierul, memoria şi nivelul de concentrare. De asemenea, scade colesterolul rău şi trigliceridele, fiind recomandat persoanelor care suferă de hipercolesterolemie şi sunt predispuse la ateroscleroză.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase