Home » Știință » VIDEO. Era cyborgilor a venit! Un om din Florida a devenit prima persoană care trăieşte cu un braţ robotic controlat de creier

VIDEO. Era cyborgilor a venit! Un om din Florida a devenit prima persoană care trăieşte cu un braţ robotic controlat de creier

Publicat: 10.02.2018
Tehnologia membrelor artificiale a avansat enorm de mult în ultimii ani, atât de mult încât o persoană care şi-a pierdut braţul în 2005 în urma cancerului a primit un braţ artificial care funcţionează aproape la fel ca cel natural, fiind controlat cu creierul.

Braţul a fost creat de Johns Hopkins Applied Physics Lab ca parte din programul Revolutionizing Prosthetics, scrie Futurism.

Scopul este de a crea membre artificiale controlate de reţeaua neurală din creier şi pentru a restaura funcţiile motorii. Programul va crea în continuare numai membre superioare.

Johnny Matheny din Port Richey, Florida, reprezintă primul caz în care un om are un membru artificial permanent acţionat cu ajutorul funcţiei motorii din creier.

Desigur, fiind primul caz de acest fel, braţul nu este foarte performant şi are limitele sale. Spre exemplu, Matheney nu are voie să conducă şi nu are voie să îl ude.

Chiar şi aşa, inovaţia va ajuta enorm de mult oamenii cu membre amputate, putând trece mult mai uşor peste şocul unui astfel de eveniment şi se vor simţi din nou utili celor din jur.

Mai este nevoie de teste pentru a vedea adevăratele capacităţi ale noului membru, ceea ce va duce la îmbunătăţirea tehnologiei. Astfel, membrele artificiale se vor simţi din ce în ce mai „natural”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai realist braţ robotic controlat cu gândul (FOTO/VIDEO)

Braţul robotic care imită atingerea umană ar putea REVOLUŢIONA piaţa protezelor – VIDEO

Nu e SF: pacienţii complet paralizaţi pot manevra braţele robotice cu ajutorul gândului! (VIDEO)

Neil Harbisson, primul cyborg oficial din lume va veni în premieră în România

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase