Home » Știință » Ne apropiem de un vaccin care va combate dependenţa de droguri

Ne apropiem de un vaccin care va combate dependenţa de droguri

Ne apropiem de un vaccin care va combate dependenţa de droguri
Publicat: 26.02.2018
O echipă de cercetători de la The Scripps Research Institute a publicat recent o lucrare despre crearea unui vaccin care să trateze dependenţa de heroină. Ideea de la baza ei este intuitivă, iar de fapt conceptul de bază se cunoaşte din anii '70.

Ca la orice imunizare, un vaccin anti-heroină poate duce la producerea de anticorpi care să ţină heroina în sânge. Astfel, substanţa nu va putea trece de bariera sânge-creier. Teoria este că persoana dependentă nu va mai simţi efectele drogului, deci va scădea posibilitatea de a-l refolosi, scrie Futurism.

Există şi alte studii similare, unde cercetătorii încearcă să creeze vaccinuri similare împotriva celor dependenţi de nicotină. Aceasta este o situaţie severă, având în vedere că ţigările sunt legale, pe când drogurile, precum heroina, ei bine, nu sunt, deci teoretic este mai greu de procurat.

Proiectul este încă în derulare, dar specialiştii susţin că „vaccinurile par foarte promiţătoare, oferind un mecanism diferit pentru a preveni abuzul de substanţe”, a precizat Kelly E. Dunn, profesor de psihiatrie şi ştiinţă comportamentală la Johns Hopkins University School of Medicine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Dependenţa este, de fapt, o adevărată boală. Un neurolog a schimbat total modul în care este văzută aceasta

Dependenţa de sex sau cum arată drumul de la plăcere la boală

10 semne că eşti un workaholic. Dependenţa de muncă nu e sănătoasă

Ce trebuie făcut pentru a învinge dependenţa de alcool

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase