Home » Știință » NASA a testat motoarele cu o putere de 113% ale mega-rachetei ce ar putea duce oamenii pe Marte

NASA a testat motoarele cu o putere de 113% ale mega-rachetei ce ar putea duce oamenii pe Marte

Publicat: 27.02.2018
Inginerii din cadrul NASA au realizat testele de igniţie la sol ale celui mai puternic motor construit de agenţie pentru racheta SLS. Space Launch System (SLS) a fost proiectată pentru a transporta oameni şi încărcătură către Lună, Marte şi mult mai departe.

În timpul testelor de pe 21 februarie, motoarele RS-25 au ajuns la cel mai ridicat nivel al puterii, conform unei declaraţii NASA. Operatorii au reuşit să obţină această reuşită după ce au adus motoarele la 113%  turaţii timp de 260 de secunde. 

Conform Space, motoarele RS-25 au fost create în urmă cu 40 de ani pentru a fi utilizate în cadrul sondelor NASA, în acea perioadă acestea puteau atinge un nivel al puterii de 100%. Însă motoarele au fost modificate în ultima perioadă pentru a avea o putere mult mai mare decât anterior. ”Creşterea puterii energetice este crucială pentru misiunile SLS către spaţiu,” au declarat oficialii din cadrul NASA. 

Atunci când întreaga rachetă va fi asambalată şi pregătită pentru lansare, cu patru astfel de motoare SLS va putea transporta 26 de tone metrice către Lună, iar după realizarea unei configuraţii complete va putea transporta 45 de tone metrice. În perspectivă, 26 de tone metrice pot fi comparabile cu greutatea a patru elefanţi africani adulţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase