Home » Travelling » Noua Zeelanda Paradisul vazut de sus

Noua Zeelanda Paradisul vazut de sus

Publicat: 03.09.2007
De cele mai multe ori, privim lucrurile de aproape, de foarte aproape, fara sa le vedem. Daca ne-am indeparta putin si ne-am uita cum se cuvine, am vedea ceea ce este, intr-adevar, de vazut: frumusete si armonie lumea in care traim.

Noua Zeelanda, tara insulara situata in emisfera sudica, in sud-vestul Australiei, are o suprafata echivalenta cu cea a Marii Britanii si o populatie de numai 3,8 milioane de locuitori.

Respectul pentru natura este, in Noua Zeelanda, litera de lege – la propriu. Intreg teritoriul tarii este, in fapt, o suma de rezervatii si parcuri naturale protejate. Datorita frumusetii iesite din comun a peisajului si datorita grijii cu care acesta este protejat, Noua Zeelanda reprezinta destinatia ideala pentru acei turisti care vor sa vada, in secolul XXI, cum arata Pamantul la Facerea Lumii.

Privite din avion, peisajele de aici sunt de o frumusete incredibila, imposibil de descris in cuvinte. In fata acestor supranaturale privelisti, cuvantul arta, ca lucrare a omului, se inclina. Clima este si ea generoasa cu aceste insule de vis: diferentele de temperatura intre anotimpuri sunt foarte mici, ceea ce face din Noua Zeelanda o destinatie ideala pe tot parcursul anului.

Desi majoritatea locuitorilor sunt de origine britanica (86%), populatia indigena Maori – venita aici acum aproape 1.000 de ani, probabil din Arhipelagul Polinezian – se bucura de aceleasi drepturi si acelasi respect. Multiculturalitatea nu este un concept pe care sa-l fi descoperit neozeelandezii – ei il practica, insa, din convingere. Traind in respect fata de natura si fata de semenii lor, locuitorii Noii Zeelande formeaza o natiune dupa al carei mod de viata ar trebui sa luam notite.

Foto: Klaus Francke/TCS

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase