Home » D:News » Cercetătorii au găsit noi dovezi care explică de ce băieţii sunt „sexul slab”

Cercetătorii au găsit noi dovezi care explică de ce băieţii sunt „sexul slab”

Cercetătorii au găsit noi dovezi care explică de ce băieţii sunt „sexul slab”
Publicat: 19.11.2013
Până acum, a existat o serie de cercetări care au indicat că bebeluşii se sex masculin sun aşa-numitul sex slab. Recent, pentru a susţine cercetările anterioare, o echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie au descoperit noi motive pentru care bebeluşii de sex masculin sunt încadraţi în această categorie.

Profesorul Joy Lawn, director în cadrul London School of Hygiene & Tropical Medicine’s Centre for Maternal, Adolescent, Reproductive & Child Health, consideră că pe lângă faptul că bebeluşii de sex masculin au un risc mai mare de a se naşte prematur (cu 14 procente mai mare ca fetele), ei sunt şi mai predispuşi la infecţii, icter şi alte complicaţii la naştere, comparativ cu fetele. 

„Dacă sunt doi bebeluşi [fată şi băiat] născuţi prematur, băiatul va avea un risc mai mare de a deceda sau de a avea dizabilităţi, comparativ cu fata”, a explicat Lawn. 

Chiar şi în pântec, fetele se maturizează mai repede comparativ cu băieţii, ceea ce reprezintă un avantaj, deoarece plămânii şi restul organelor lor sunt mai dezvoltate. Una dintre posibilele explicaţii pentru naşterile înainte de termen ce se întâlnesc în cazul băieşilor este aceea ca femeile care au feţi de sex masculin întâmpină mai multe probleme la nivelul placentei, tensiunea mare şi preeclampsia fiind asociate cu naşterile premature”, a mai declarat Lawn. 

Fireşte, în unele părţi din lume mai puţin dezvoltate, fetele sunt mai predispuse la decese din cauza că nu primesc îngrijire medicală sau pentru că primesc mai puţină hrană. 

În studiu, specialiştii au mai notat şi că din 15 milioane de copii născuţi, un milion mor din cauză că s-au născut prematur. Adică, aproximativ o treime din totalul nou-născuţilor decedaţi este reprezentată de copii născuţi prematur care nu au supravieţuit.

În ţările dezvoltate, aproape 80% dintre copiii care se nasc înainte de 37 de săptămâni reuşesc să supravieţuiască. Mai mult, cei care se nasc înainte de cea de-a 28-a săptămână au risc crescut de deces. 

Sursa: Counsel&Heal
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase