Home » D:News » Efectele negative ale abstinenţei asupra organismului

Efectele negative ale abstinenţei asupra organismului

Publicat: 04.06.2017
Beneficiile sexului sunt cunoscute, culminând cu plăcerea pe care actul sexual o aduce partenerilor. Totuşi, puţini ştiu care sunt riscurile unei vieţi sexuale fluctuante.

Organismul uman suferă atunci când nu are parte în mod regulat de activitate sexuală. Cele mai afectate sunt femeile, scrie Gândul

Iată care sunt principalele efecte pe care viaţa sexuală nereguală le are asupra organismului:

1. Scăderea libidoului

„Unii oameni se simt lipsiţi de viaţă şi de dorinţă sexuală atunci când nu mai fac sex pentru o perioadă lungă de timp”, explică Sari Cooper, terapeut pe probleme sexuale. 

Acesta spune, totuşi, că scenariul nu se aplică în cazul tuturor persoanelor, ci că în cazul unora tocmai lipsa de activitate sexuală conduce la apariţia dorinţei. 

2. Pereţii vaginali pot fi deterioraţi

Acest lucru se aplică în special în cazul femeilor care intră la menopauză. Specialiştii explică acest lucru prin faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, vaginul îşi pierde din vitalitate şi, în momentul în care activitatea sexuală este reluată, aceasta devine dureroasă. 

Astfel, în timpul menopauzei, sexul regulat este o recomandare a specialiştilor pentru menţinerea sănătăţii vaginale. 

3. Pierderea lubrifierii naturale

Un alt efect secundar care poate apărea, tot în cazul femeilor mai în vârstă, este acela că vaginul îşi pierde capacitatea de autolubrifiere dacă doamnele trec prin perioade lungi de abstinenţă. 

4. Durerile menstruale se înrăutăţesc

Tot femeile sunt afectate şi de acest lucru. Chiar dacă pare ciudat, sexul în timpul menstruaţiei are ca efect atenuarea durerilor menstruale. Acest lucru se explică prin faptul că în timpul contactului sexual, uterul se contractă, fapt care conduce la eliminarea mai rapidă a sângelui, fapt care reduce gradul de durere. De asemenea, actul sexual stimulează eliberarea endorfinei, hormon al fericirii şi responsabil cu diminuarea durerii. 

5. Scade riscul de apariţie a infecţiilor tractului urinar

Totuşi, şi o veste bună! Abstinenţa nu doar că reduce probabilitatea de apariţie a infecţiilor cu transmitere sexuală, ci conduce şi la scăderea riscului de apariţie a infecţiilor tractului urinar. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase