Home » D:News » Cum au stins rușii incendiul izbucnit la o sondă petrolieră cu un tun antitanc

Cum au stins rușii incendiul izbucnit la o sondă petrolieră cu un tun antitanc

Cum au stins rușii incendiul izbucnit la o sondă petrolieră cu un tun antitanc
Sursa foto: Youtube Ministerul Apărării Rusia
Publicat: 11.06.2020

Armata rusă a folosit un tun antitanc de calibrul 10 mm din timpul Războiului Rece pentru a stinge un incendiu în Siberia. Flăcările au cuprins o sondă de petrol, iar militarii au folosit arma pentru a distruge puțul de la o distanță sigură.

GALERIE FOTO

Ministerul Apărării din Rusia a publicat o filmare de la locul operațiunii, precum și un comunicat de presă cu detalii despre incident.

Incendiul a rezultat în urma depresurizării neașteptate a puțului în zona izolată din regiunea Irkutsk. Armata rusă a declarat că a trimis tunul antitanc MT-12 din regiunea Samara, de la o distanță de peste 3.200 de kilometri.

Militarii au tras mai multe focuri spre puțul de petrol, dar nu s-au putut apropia mai mult de câțiva metri de flăcări. Însă, puțul a fost distrus cu „precizia unui bijutier”, potrivit Ministerului rus al Apărării. Astfel, echipamentul de prevenție a exploziilor a fost activat, sonda de petrol a fost sigilată, iar incendiul a fost stins.

Rușii au stins incendiul izbucnit la o sondă petrolieră cu un tun antitanc

Explozivele, precum obuzele de artilerie și chiar și bombe de aviație, sunt uneori folosite pentru a stinge incendii de vegetație în zone greu accesibile, informează The Drive.

În iulie 2018, un avion de luptă JAS 39C Gripen al Forțelor Aeriene suedeze a aruncat o bombă ghidată GBU-49/B Paveway de peste 200 de kilograme pentru a înăbuși un incendiu de pădure care se răspândea la o bază militară. Pompierii nu puteau ajunge la flăcări din cauza munițiilor rămase neexplodate din zonă.

Unele țări au folosit și vehicule ale pompierilor, echipate cu motoare cu reacție, pentru a stinge incendii mari, în special în câmpuri petroliere.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Federaţia Rusă este primul stat care are o armă hipersonică operaţională

Rusia vrea să trimită cosmonauţi pe Lună în următorii 10 ani

Armata Rusiei intră într-o nouă eră odată cu crearea tunului laser. ”Capacitatea Rusiei de a se apăra s-a multiplicat” – VIDEO

La ordinul lui Putin, Armata Rusă a testat masiv forţele atomice strategice

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase