Home » D:News » Indonezia a cumpărat o navă de salvare submarină evaluată la 100 de milioane de dolari

Indonezia a cumpărat o navă de salvare submarină evaluată la 100 de milioane de dolari

Indonezia a cumpărat o navă de salvare submarină evaluată la 100 de milioane de dolari
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.09.2023

Ministerul Apărării din Indonezia a anunțat că a semnat un acord pentru a cumpăra o navă de salvare submarină. Nava costă 100 de milioane de dolari și este cumpărată de la o companie britanică, potrivit Reuters.

Acordul a fost semnat în timpul unei expoziții de apărare de la Londra.

Submarinul fabricat de britanici este proiectat pentru operațiuni de salvare rapidă. Nava poate transporta 50 de persoane și este transportabil cu aeronave.

Indonezia a schimbat strategia de apărare

În ultimul deceniu, cheltuielile de apărare ale Indoneziei pe cap de locuitor și ca procent din produsul intern brut au fost cele mai mici dintre cele șase țări din Asia de Sud-Est, conform datelor de la Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm.

Totuși, în ultima perioadă, Indonezia a schimbat strategia. Țara a alocat 134,3 trilioane de rupii (8,74 miliarde de dolari) anul acesta pentru apărare.

Pe lista de achiziții mai sunt 42 de avioane de luptă Dassault Rafale (8,1 miliarde de dolari), 12 drone din Turica (300 milioane de dolari) și 12 avioane de luptă Mirage 2000-5 (800 milioane de dolari).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase