Home » Cultură » Un computer a pictat un ”nou Rembrandt” – VIDEO

Un computer a pictat un ”nou Rembrandt” – VIDEO

Un computer a pictat un ”nou Rembrandt” – VIDEO
Publicat: 09.04.2016
O echipă de specialişti IT, suţinută de Microsoft a realizat o pictură 3D în stilul maestrului picturii olandeze Rembrandt. La relizarea lucrării au contribuit şi experţii din două muzee de artă olandeze, informează BBC News.

Un program de calculator a a analizat mai multe dintre operele lui Rembrandt. După prelucrarea digitală a datelor din tablourile artistului a fost dezvoltat un algoritm de calculator care a stabilit modelul în care pictorul olandez desena părţi din persoanele surprinse în porteretele sale. De exemplu ochii cleor desenaţi de artist. Apoi computerul a generat şi algoritimi pentru alte tehnici picturale specifice maestrului. Cu ajutorul acestora a fost realizat un portret în ”stil Rembrandt”.

”Am vrut să înţelegem ce este reprezentativ pentru un chip în stilul Rembrandt”, a declarat Emmanuel Flores, director pentru tehnologie în cadrul acestui proiect.

După ce computerul a stocat toate acete date, specialiştii i-au cerut să realizeze portretul ”unui bărbat caucazian între 30 şi 40 de ani, cu păr facial, care să poarte haine negre cu guler alb şi pălărie, cu privirea orientată spre dreapta”. Aceştia au fost cei mai importanţi algoritmi selectaţi de specialiştii IT ajutaţi de experţii în artă, iar computerul a creat singur tabloul. Cu ajutorul unei imprimante 3D lucrarea a fost apoi imprimată pe un material asemănător cu o pânză în ulei, astfel încât ”New Rembrandt”. rezultatul a fost un tablou foarte apropiat de cele ale lui Rembrandt, dar care este totuşi original.

”Scopul nostru a fost să realizăm un program de calculator care să lucreze asemeni lui Rembrandt, să înţelegem mai bine ce face o capodoperă să fie o capodoperă”, a mai spus Flores, adăugând că ”nu cred că îl putem înlocui pe Rembrandt, pentru că Rembrandt este unic”.

Proiectul, s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani şi a fost denumit ”New Rembrandt”, iar acum va fi prezentat publicului, urmând să fie stabilite data şi locul în care va fi expus.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase