Home » Cultură » O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie

O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie

O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie
Publicat: 24.06.2016
O şuviţă de păr a starului pop David Bowie, care s-a stins din viaţă pe 10 ianuarie, tăiată de un perucher de la Muzeul Figurilor de Ceară "Madame Tussauds" din Londra, va deveni bizarul obiect-vedetă la o licitaţie organizată în Statele Unite, relatează contactmusic.com.
Şuviţa de păr a lui Bowie a fost „tunsă” în 1983 de Wendy Farrier, perucher de la Muzeul Figurilor de Ceară „Madame Tussauds” din Londra. Comisarii licitaţiei de la casa Heritage Auctions estimează că şuviţa va fi vândută pentru mii de dolari.
 
Wendy Farrier i-a tăiat o şuviţă de păr lui Bowie pentru a avea o mostră care s-o ajute la perfecţionarea unei peruci pentru figura de ceară a muzicianului. Copia de ceară a lui Bowie a fost dezvelită în 1983 la Muzeul „Madame Tussauds”.
 
Comisarul licitaţiei Margaret Barrett spune: „Am vândut şuviţe din părul celebrităţilor de-a lungul timpului, dar niciodată de la Bowie. E unic momentul. E foarte greu de previzionat pentru ce sumă se va vinde, însă am vândut de curând o şuviţă de-ale lui John Lennon, care a fost tăiată de bărbierul lui, pentru mulţi bani. David Bowie a murit, fanii sunt devastaţi, aşa că ne aşteptăm să o vindem pe bani grei.”
 
Sursa: mediafax.ro
 
 
                                             Motivul pentru care a murit David Bowie
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase